Bułeczki zapiekane z serkiem

Bułeczki zapiekane z serkiem

Bułeczki zapiekane z serkiem:
Smaczna wegetariańska zapiekanka .

Czas : 10 minut

Składniki :

3 małe bułeczki
3 łyżki białego sera kremowego z ziołami
1 mini kostka czosnkowa Knorra ( lub roztarty ząbek czosnku
2 łyżki słodkiej śmietanki
3 płaskie łyżeczki masła
3 łyżeczki utartego żółtego sera


Z bułeczek ściąć spody ( zostawić do zjedzenia potem ).Wyjąć miękisz z bułek , rozdrobnić go i polać śmietanką . Dodać serek , rozkruszoną mini kostkę czosnkową ( lub czosnek ), ser żółty. Wymieszać. W każdą bułeczkę włożyć masło .Napełnić mieszanką sera z miękiszem bułki. Zapiekać w gorącym piekarniku przez 5 minut .Udekorować zieleniną .Podawać na ciepło.

dodane na fotoforum:

halinag

halinag 2008-12-02

Buniu dopiero pyszny deser
już smaczne bułeczki
życzę Ci spokojnej nocy i miłych snów

annsly

annsly 2008-12-02

W jakiej temperaturze piec te bułeczki?

bunia

bunia 2008-12-02

Specjalnie nie zwracam na to uwagi - z reguły wstawiam na 180 stopni .Jak będzie mniejsza temperatura to potrzyma się moment dłużej , jak wyższa to krócej. Ja zaglądam i jak widzę ,że brzegi bułeczek się lekko zarumieniły to wyjmuję . 180- będzie najbardziej optymalne.

tezera

tezera 2008-12-02

mój syn uwielbia takie bułeczki-miłej nocki:)))

stogr

stogr 2008-12-02

Bardzo zachęcająco wygląda... :) Pozdrawiam!

cudolik2

cudolik2 2008-12-02

Musze Cie pochwalic,za pomyslowosc i cierpliwosc.Ja to juz jestem taka wygodna,ze jak jestem glodna,to"wpadam"do"garnka,podgladne,zmodyfikuje(bo nie zawsze mam w lodowce to,co trzeba)i cos tam upichce.Leniwa sie ostatnio zrobilam.Ostatnio wole piec niz gotowac.Wczoraj znowu robilam lazanie na obiad.A jakby tak na kolacje jakies zapiekaneczki zrobic?-musze pomyslec nad tym,na jutrzejsza kolacje;)Milej nocy.

irogo

irogo 2008-12-02

wezmę jedną - znowu szlag trafił postanowienie o nie jedzeniu kolacji....:)

vena7

vena7 2008-12-02

ach te bułeczki

malybok

malybok 2008-12-02

zaczerpnę ten przepis na sniadanie,oj , będzie wyżerka...:)))

yvonne7

yvonne7 2008-12-02

ja tu czegoś nie rozumiem: jak się zetnie spody - to będą dziury. A nie lepiej ściąć górę, wydrążyć miąższ, napełnić bułeczki i przykryć "czapeczkami", a następnie zapiec ? :)))

pianka

pianka 2008-12-02

Buniu ale ty mi smaka zawsze narobisz
Zabieram cie do siebie :)))

malybok

malybok 2008-12-02

i klops i pieczeń 2 nazwy włościwe(chyba) :)))

ciarkaa

ciarkaa 2008-12-02

mniam mniam:)

beata1

beata1 2008-12-02

Miłego wieczorku Buniu:)jak zawsze smakowicie:)

bunia

bunia 2008-12-02

yvonne7- ścinasz spód, przewracasz do góry nogami , wyciągasz miąższ .tak by nie naruszyć skórki. Nie za bardzo można przykryć denkiem bo wtedy trzeba by dłużej trzymać w piekarniku by serek się zapiekł i bułka zrobi się twarda . Oczywiście można ścinać górę i tak samo wydrążać - ja jednak wolę górę bułeczki niż spód ( jest przecież twardszy ) .Góra jest chrupiąca .

kropka7

kropka7 2008-12-02

Dobranoc Buniu....dziś dietka była....:)
ale Twoje kanapusie superrrrr.........

yvonne7

yvonne7 2008-12-02

posmaruj kochana ten spód odrobiną masła - zobaczysz jaki się zrobi chrupiący ;)))

bunia

bunia 2008-12-02

yvonne7- następny raz spróbuję po twojemu.

pinecha

pinecha 2008-12-03

ładniutkie te zapiekaneczki :-)
... już się poprawiłem i wstawiłem przepisik na sosik i klopsiki

barossa

barossa 2008-12-03

lecę na sniedanie,już mi zrobiłaś smaka!;)

halinag

halinag 2008-12-03

Witaj Buniu
biegnę do Ciebie na śniadanko.....pyszne zapiekanki

dolores

dolores 2008-12-03

milusiego cieplusiego dnia:)) Michałek wam życzy:)))

uszata

uszata 2008-12-03

dziękuję jeszcze raz za informację, pozdrawiam

karisa

karisa 2008-12-03

Pewnie smakowite. Uściski.

maggie

maggie 2008-12-03

dziś u mnie grzaneczki buniu.... aleeee... co to? gdzie jest dziś bunia?? wolne od gotowania???

tuurma

tuurma 2008-12-03

O rany, pysznie brzmi, a ja dziś dieta ścisła - coś mi brzuch choruje :(

motyl81

motyl81 2008-12-03

Takie proste a tak pyszne!

dodaj komentarz

kolejne >