Bagietka zapiekana z masłem czosnkowym

Bagietka zapiekana z masłem czosnkowym

Bagietka zapiekana z masłem czosnkowym :
Doskonała przekąska .Można podawać samą lub jako dodatek do różnych dań.

Czas : 10 minut

Składniki :

1 wąska bagietka ( taka długości ok. 30 cm )
7-8 łyżeczek masła
1 mini kostka czosnkowa Knorra ( lub roztarty z solą ząbek czosnku )

Masło utrzeć z rozkruszoną mini kostką czosnkową lub utartym czosnkiem .Bagietkę naciąć na ukos w 7-8 miejscach tak by nie przeciąć bułki do końca .W każde nacięcie włożyć łyżeczkę masła czosnkowego . Docisnąć do siebie kawałki bułki by się skleiły. Zapiekać w gorącym piekarniku ok. 5 minut ( trzeba pilnować aż masło się roztopi i wsiąknie w bagietkę a wierzch się lekko zarumieni i zrobi chrupiący .

dodane na fotoforum:

halinag

halinag 2008-12-05

Buniu uwielbiam Twoje dekoracje

barusia

barusia 2008-12-05

ale pychotka musi byc,az slinka cieknie:)

bunia

bunia 2008-12-05

barusia- proste, tanie, smaczne, szybkie i cieszy.

bono1

bono1 2008-12-05

Zdradz kim jestes z zawodu???

allright

allright 2008-12-05

smaczne

malybok

malybok 2008-12-05

ten zapach przypieczonej bułki i czosnku.. niebo w gębie niam.niam

pinecha

pinecha 2008-12-05

super pomysł na przekąskę :-)

aleks999

aleks999 2008-12-05

takie gotowe mozna kupic do podgrzania w Biedronce polecam!!!!

bunia

bunia 2008-12-05

alels999- widziałam , ale one mają za mało masła i wychodzą za suche .Ja jak kupuję te gotowe to i tak dokładam masła czosnkowego w przecięcia ,żeby były smaczniejsze .

tikej

tikej 2008-12-06

oj tak pychotka,szybciutko i sycaco:)

barossa

barossa 2008-12-06

no i ślinka mi pociekła:))proste a takie dobre!!

karo66

karo66 2008-12-06

Proste i smaczne. Takich więcej

justik

justik 2008-12-06

moja ulubiona bagietka

piofoto

piofoto 2008-12-10

jestem pod wrażeniem Twoich przepisów . W każdym przepisie tkwi cos oryginalnego.

motyl81

motyl81 2008-12-10

Mniam, lubie bardzo z ziolami (czosnku nie trawie....)

dodaj komentarz

kolejne >