Łosoś smazony na maśle

Łosoś smazony na maśle

Łosoś smażony na maśle ;
Delikatne danie rybne – ostatnio często pojawia się na wigilijnym stole .

Czas : 30 minut

Składniki :
filety z łososia
sok z cytryny
sól
pieprz mielony
masło
olej
mąka

Filety łososia posolić i popieprzyć .Skropić sokiem z cytryny i zostawić na 15 minut .Odsączyć , posypać mąką( strząsnąć jej nadmiar ) . Na patelni rozgrzać masło z olejem .Smażyć na rumiano z obu stron . Podawać gorący na ogrzanym talerzu z kawałkiem cytryny .

dodane na fotoforum:

barossa

barossa 2008-12-26

pyszne danie!

garru

garru 2008-12-26

wyglada smakowice i pewnie takim jest dla podniebienia;
dzieki za zyczenia i wzajemnie:))

kopytka

kopytka 2008-12-26

witaj..
już prawie po świętach...dziękuję za życzenia...
takiego łososia to jeszcze może bym i zmieściła....

dodaj komentarz

kolejne >