Rożki z ciasta francuskiego z obgotowaną kapustą i pieczarkami

Rożki z ciasta francuskiego z obgotowaną kapustą i pieczarkami

Rogaliki z ciasta francuskiego z kapustą i pieczarkami :
Jeśli mamy gotową kapustę to danie jest bardzo szybkie i proste do zrobienia . Proponuję robić je jak już mamy gotowy farsz zrobiony przy okazji gotowania czegoś innego ..
Czas : 30 minut

Składniki :

1 mrożone ciasto francuskie
8 pokrojonych w pół plasterki i usmażonych na rumiano pieczarek ( na 1 łyżce masła )
8 łyżek obgotowanej kiszonej kapusty
1 żółtko

Ciasto rozmrozić . Przeciąć na 8 części . Na każdy kawałek nałożyć łyżkę kapusty i 1/8 pieczarek .Zwinąć jak rogaliki .Posmarować ciasto żółtkiem . Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Rożki położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . Piec do zarumienienia przez 20 minut . Podawać z czystym barszczem czerwonym do popicia lub do innej zupy .

dodane na fotoforum:

aniakar

aniakar 2009-01-30

Dobry pomysł na dzisiejszy obiad...

.•´¸.•*´¨)
(¸.•´ (¸.•` WITAM
(`*•.¸ (`*•.¸ ¸.•*´) ¸.•*´)
`•.
(¸.•*(¸.•*´¨¨¨¨`*•.¸)*•.¸)
*.*´¨)♥

bibila

bibila 2009-01-30

ale pyszności:)))
miłego piątku życze:))))

graga35

graga35 2009-01-30

wspaniale wyglada.......

halinag

halinag 2009-01-30

o matko jakie pyszności.........jak zawsze u Ciebie Buniu

renik

renik 2009-01-30

Ale pyszności aż chciało by sie zjeść :)))

amelek

amelek 2009-01-30

um... pyszne zapewne

farm63

farm63 2009-01-30

Buniu - wystawiasz mnie na ciężką próbę :) 35 stron kulinarnej orgii :)
Pasja z każdego Twojego zdjęcia aż bucha ! A zmieniając temat to bardzo nam wszystkim miło , że Zagroda babuszki wywołuje takie pozytywne reakcje jak Twoja. Przekażę koleżankom, dobrze ?

P.S. Ja też jestem ze Szczecina .

reni1

reni1 2009-01-30

No to jest bardzo dobry pomysł...:)

luna19

luna19 2009-01-30

aaa... a tu takie smakolyki a ja nie mam obiadu bo w rozjazdach bylam ... :)))) ide na szybkiego coś szykować :))

anna19

anna19 2009-01-30

dobry pomysł na obiadek- napewno wypróbuję ten przepis i zycze miłego dnia

marcysi

marcysi 2009-01-30

mniam, mniam;-)

zofiam

zofiam 2009-01-30

o to jest pewnie smakowite danie

graziac

graziac 2009-01-30

Nawet chyba ja będę umiała to upiec...Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru.

bunia

bunia 2009-01-30

graziac- bo to są paszteciki na miarę mojego ,, talentu " do wypieków .Muszę któregoś dnia zrobić takie kruche ( ja je nazywam ciastem ,, skretyniałej blondynki "- mam nadzieję ,ze blondynki się nie obrażą - przepis dostałam od swojej przyjaciółki naturalnej blondynki , która fantastycznie piecze , a przepis mi dała z uwagą ,że jak blondynka sobie z nim radzi to i ja dam radę - choć z intelektem cukierniczym stoję na najniższym poziomie - hi hi hi ).

helcia

helcia 2009-01-30

Wróciłam z pracy,przebrałam się i szybciutko do kompa(na razie szybko on chodzi to mogę komentarze pisać)lewa ręka zajęta bo zajadam obiadek,a drugą piszę komentarzyk.Twoja galeria jest coraz piękniejsza,zawsze coś ciekawego i nowego zobaczę, i proszę nie gniewaj się jak co dziennie nie wstawię komentarza.Mam ostatnio spowolnionego kompa,nie wiem czy to wina serwera,a może mam przepełniony.Dziękuję Ci za wyrozumiałość i życzę milutkiego wieczorku.

oli74

oli74 2009-01-30

o właśnie takie coś lubię;:)W ogóle to rozpieszczasz nas tymi smakołykami:)POzdrawiam i miłego wieczorku zyczę:)

atramek

atramek 2009-01-30

ale smakolyki i proste wykonanie , napewno zrobie
Pozdrowionka :)

ciarkaa

ciarkaa 2009-01-30

ostatnio coraz czesciej korzystam z ciasta francuskiego wiec moze kiedys sprobuje zrobic takie:)
zwlaszcza ze uwielbiam rozne przekaski na slono:)

nelsia

nelsia 2009-01-30

pychotka:)

jagodaj

jagodaj 2009-01-30

Zastanawiałam się co zrobić z farszem co pozostał przy robieniu krokietów...dzięki za podpowiedź.Będzie szybko i smacznie...:))

bunia

bunia 2009-01-30

jagodaj- no widzisz , mnie zostało z wczorajszego obiadu od żeberek .

jagodaj

jagodaj 2009-01-31

Zrobione i zjedzone....:)))) Zdjęcie wrzuciłam...:))

barossa

barossa 2009-02-03

świetny przepis:)

dodaj komentarz

kolejne >