Kapusta pekińska z czarną porzeczką

Kapusta pekińska z czarną porzeczką

Kapusta pekińska z czarną porzeczką :
Aromatyczna , słodko-winna surówka z kapusty pekińskiej. Szybka .

Czas : 10 minut

Składniki :

1 szklanka pokrojonej drobno kapusty pekińskiej
1 łyżka oleju
2 łyżeczki konfitury z czarnej porzeczki ( mało słodzonej )
1 łyżka soku z cytryny
pieprz mielony
2 łyżki pokrojonej natki pietruszki

Kapustę polać sokiem z cytryny i olejem . Dodać konfiturę . Wymieszać i lekko ugnieść by zmiękła. Doprawić pieprzem .Posypać natką pietruszki.

dodane na fotoforum:

reni1

reni1 2009-02-02

Jeszcze takiej nie jadłam..:)

oli74

oli74 2009-02-02

Ja tez nie >....:)trzeba spróbować:)Jak tam walka z nikotyną????Pozdrawiam!!!

halinag

halinag 2009-02-02

takiej ani nie robiłam ani nie jadłam...robiłam marchewkę z czerwoną porzeczką.........
myślę że jest znakomita

dotqa

dotqa 2009-02-02

sałatki , suróweczki ...to to co smakuje mi najbardziej :D ... milutkiego gotowania , przygotowywania :) wspaniałego dnia ...pozdrowionka ;)

graziac

graziac 2009-02-02

Coś nowego. Pekinki w takiej wersji nie jadłam. Na pewno smaczna. Pozdrawiam.

danka10

danka10 2009-02-02

Witaj Buniu.....pozdrawiam gorąco..:>)

allright

allright 2009-02-02

mniam muszę wypróbować...podzielę się wrażeniami smakowymi Buniu!!!!!

aniakar

aniakar 2009-02-02

A to coś dla mnie nowego ...

Miłego popołudnia Ci życzę :))))

vena7

vena7 2009-02-02

ciekawe jaki to smak...takiej mieszanki nie jadłam...a nawet nie słyszałam....hihih

beata1

beata1 2009-02-02

Pychotka napewno. Pozdrawiam milutko.

wiolcia7

wiolcia7 2009-02-02

jeszcze takiej nie próbowałam ;-)))

labro

labro 2009-02-02

A to ciekawostka...ale widzę zdziwienie i zainteresowanie wielu tu osób :))) pozdrawiam serdecznie

marmar

marmar 2009-02-02

Blask zimowego słońca, uśmiechu każdego dnia
oraz pozdrowień tysiąc przesyłam Tobie ja.

halinag

halinag 2009-02-02

miłego popołudnia życzę

maria62

maria62 2009-02-02

Witaj,przez przypadek zobaczyłam Twoją galerię,cudowna, masz serce i wyobrażnie do tworzenia cudownych przysmakow, juz wiem ze będe tutaj częstym gościem.
Wrociłam do garnka po dosc duzej przerwie,mam nadzieje,z teraz zabawie troche dłużej, pozdrawiam

basa55

basa55 2009-02-02

hmmmm z czarna porzeczka nie jadlam - musi byc ciekawy smak:))
milego wieczorku:)

oli74

oli74 2009-02-02

w takim razie Buniu trzymam kciuki za tę Twoją silną wolę i wytrwałość!Miłego wieczorku:)

rozanka

rozanka 2009-02-02

ciekawe zestawienie:)))pozdrawiam:)

pianka

pianka 2009-02-02

ღ♥¸¸.•*´¯`♥ °ღ ღ♥¸¸.•*´¯`♥ °ღ
MIŁEGO WIECZORKA :)

agnesja

agnesja 2009-02-02

Patrzac na miniaturke zdjecia myślałam,ze to czerwona kapusta a tu takie zdumienie.Musi super smakować:)

rudy13

rudy13 2009-02-02

a to ciekawostka.. pozdróweczka :)

zaza11

zaza11 2009-02-02

Dziękuję. Jutro sobie zrobię.

lucia

lucia 2009-02-02

bardzo dobre połączenie...

kasiab

kasiab 2009-02-02

pozdrawiam .... zrobię ,zapewne smaczne...

jagodaj

jagodaj 2009-02-02

To może być ciekawe połączenie smaków.Nie jadłam takiej...:))

bunia

bunia 2009-02-02

Pojutrze zapraszam na sarninę - trafiłam dziś w sklepie dziczyznę - kupiłam sarninę i dzika .Sarninkę zamarynowałam i upiekę , a dziczek poczeka na swoja kolej.

pestka

pestka 2009-02-02

Bunia! Ale Ty pysznosci tworzysz!! Prawdziwa Bunia z Ciebie :-) serdecznie Cie pozdrawiam...fajny pomysl z tymi przepisami!!!!

renik

renik 2009-02-02

Miłego i wspaniałego wieczorku....ale pysznotka :)))

bilbao

bilbao 2009-02-02

na pewno pyszna..)))))

pestka

pestka 2009-02-02

bede zagladac do Twojich przepisow...serdeczne pozdrowionka :-)))

pestka

pestka 2009-02-02

I milo mi Ciebie poznac ;-)

rumpel

rumpel 2009-02-02

...bunia, jak wyjasnilaś swój sposób pracy w kuchni, to pojąłem wreszcie kiedy miałaś czas na 7 tomów Prousta :)))) po prostu w "międzyczasie" ;p))))

bunia

bunia 2009-02-02

rumpel- najgorsze jest to że Prusta tak na prawdę nie lubię .Za pięknych młodych czasów uważałam,że pewne rzeczy z klasyki wypada przeczytać i katowałam się Sthendalem , Ulissesem Joycea , pozytywistami .Potem mi przeszło - czytam to co lubię nie patrząc czy to klasyka czy nie .Uwielbiam literaturę romantyzmu, starożytną Grecję,Sensację, SF .A z Prousta ,, W poszukiwaniu straconego czasu " lubię tylko klementynki.

gragena

gragena 2009-02-02

witaj Buniu ::))

zastanawiam się kiedy masz czas na gotowanie i odpowiedzi
dziękuję bardzo za pozdrowienia i wsparcie w gotowaniu życzę miłego tygodnia

yvonne7

yvonne7 2009-02-02

chilii dajesz tyle, ile chcesz - w zależności od tego, jak pikantny ma być chlebek
ja na 1 duży chleb daję małą płaską łyżeczkę (wtedy chleb jest średnio pikantny) - to cholerstwo jest tak ostre, że trzeba bardzo uważać
kiedyś przedawkowałam i pod stołem musiałam postawić gaśnicę :)
Dobranoc :)))

b0zenka

b0zenka 2009-02-03

Hi hi ha hi hi ha nasza zima zła marzną nosy szczypią uszy nasza zima zła...........chyba tak to leciało......z zimowym pozdrowieniem miłego dnia.

luna19

luna19 2009-02-03

witaj... milwgo dzioneczka :))
a to coś u mnie to wiórkowe kropidło hihihih

ciocia2

ciocia2 2009-02-03

witam ))))))))))))) pozdrawiam ))))))))))))) miłego dnia życze

renik

renik 2009-02-03

Miłego dnia :)))

okasia

okasia 2009-02-03

aż ślinka leci...
oj, tak - przysypało nas zdrowo... kilkadziesiąt centymetrów śniegu i już paraliż komunikacyjny... ale dzisiaj już sytuacja opanowana - tzn. więcej śniegu nie napadało, hihi

jankewa

jankewa 2009-02-03

http://www.acapela.tv/Winter-1-bc3db01b3bb3d

barossa

barossa 2009-02-03

jeszcze tak jej nie próbowałam robić:)pozdrawiam

greyss

greyss 2009-02-04

WITAJ O PORANKU

xxelka

xxelka 2009-02-04

dzisiaj taką surówkę będę miała do obiadu-pozdrawiam

dodaj komentarz

kolejne >