Kapusta pekińska z czarną porzeczką :
Aromatyczna , słodko-winna surówka z kapusty pekińskiej. Szybka .
Czas : 10 minut
Składniki :
1 szklanka pokrojonej drobno kapusty pekińskiej
1 łyżka oleju
2 łyżeczki konfitury z czarnej porzeczki ( mało słodzonej )
1 łyżka soku z cytryny
pieprz mielony
2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
Kapustę polać sokiem z cytryny i olejem . Dodać konfiturę . Wymieszać i lekko ugnieść by zmiękła. Doprawić pieprzem .Posypać natką pietruszki.
dodane na fotoforum:
halinag 2009-02-02
takiej ani nie robiłam ani nie jadłam...robiłam marchewkę z czerwoną porzeczką.........
myślę że jest znakomita
dotqa 2009-02-02
sałatki , suróweczki ...to to co smakuje mi najbardziej :D ... milutkiego gotowania , przygotowywania :) wspaniałego dnia ...pozdrowionka ;)
graziac 2009-02-02
Coś nowego. Pekinki w takiej wersji nie jadłam. Na pewno smaczna. Pozdrawiam.
danka10 2009-02-02
Witaj Buniu.....pozdrawiam gorąco..:>)
vena7 2009-02-02
ciekawe jaki to smak...takiej mieszanki nie jadłam...a nawet nie słyszałam....hihih
labro 2009-02-02
A to ciekawostka...ale widzę zdziwienie i zainteresowanie wielu tu osób :))) pozdrawiam serdecznie
marmar 2009-02-02
Blask zimowego słońca, uśmiechu każdego dnia
oraz pozdrowień tysiąc przesyłam Tobie ja.
maria62 2009-02-02
Witaj,przez przypadek zobaczyłam Twoją galerię,cudowna, masz serce i wyobrażnie do tworzenia cudownych przysmakow, juz wiem ze będe tutaj częstym gościem.
Wrociłam do garnka po dosc duzej przerwie,mam nadzieje,z teraz zabawie troche dłużej, pozdrawiam
oli74 2009-02-02
w takim razie Buniu trzymam kciuki za tę Twoją silną wolę i wytrwałość!Miłego wieczorku:)
agnesja 2009-02-02
Patrzac na miniaturke zdjecia myślałam,ze to czerwona kapusta a tu takie zdumienie.Musi super smakować:)
bunia 2009-02-02
Pojutrze zapraszam na sarninę - trafiłam dziś w sklepie dziczyznę - kupiłam sarninę i dzika .Sarninkę zamarynowałam i upiekę , a dziczek poczeka na swoja kolej.
pestka 2009-02-02
Bunia! Ale Ty pysznosci tworzysz!! Prawdziwa Bunia z Ciebie :-) serdecznie Cie pozdrawiam...fajny pomysl z tymi przepisami!!!!
renik 2009-02-02
Miłego i wspaniałego wieczorku....ale pysznotka :)))
rumpel 2009-02-02
...bunia, jak wyjasnilaś swój sposób pracy w kuchni, to pojąłem wreszcie kiedy miałaś czas na 7 tomów Prousta :)))) po prostu w "międzyczasie" ;p))))
bunia 2009-02-02
rumpel- najgorsze jest to że Prusta tak na prawdę nie lubię .Za pięknych młodych czasów uważałam,że pewne rzeczy z klasyki wypada przeczytać i katowałam się Sthendalem , Ulissesem Joycea , pozytywistami .Potem mi przeszło - czytam to co lubię nie patrząc czy to klasyka czy nie .Uwielbiam literaturę romantyzmu, starożytną Grecję,Sensację, SF .A z Prousta ,, W poszukiwaniu straconego czasu " lubię tylko klementynki.
gragena 2009-02-02
witaj Buniu ::))
zastanawiam się kiedy masz czas na gotowanie i odpowiedzi
dziękuję bardzo za pozdrowienia i wsparcie w gotowaniu życzę miłego tygodnia
yvonne7 2009-02-02
chilii dajesz tyle, ile chcesz - w zależności od tego, jak pikantny ma być chlebek
ja na 1 duży chleb daję małą płaską łyżeczkę (wtedy chleb jest średnio pikantny) - to cholerstwo jest tak ostre, że trzeba bardzo uważać
kiedyś przedawkowałam i pod stołem musiałam postawić gaśnicę :)
Dobranoc :)))
b0zenka 2009-02-03
Hi hi ha hi hi ha nasza zima zła marzną nosy szczypią uszy nasza zima zła...........chyba tak to leciało......z zimowym pozdrowieniem miłego dnia.
luna19 2009-02-03
witaj... milwgo dzioneczka :))
a to coś u mnie to wiórkowe kropidło hihihih
renik 2009-02-03
Miłego dnia :)))
okasia 2009-02-03
aż ślinka leci...
oj, tak - przysypało nas zdrowo... kilkadziesiąt centymetrów śniegu i już paraliż komunikacyjny... ale dzisiaj już sytuacja opanowana - tzn. więcej śniegu nie napadało, hihi