Wieprzowina w sosie musztardowym

Wieprzowina w sosie musztardowym

Odsłona druga .

Delikatne mięsko wyjęte z zupy w sosie.

Z tej zupy:
https://www.garnek.pl/bunia/6036783/kartoflanka-na-wieprzowinie-z

Czas : 1,5 godziny

Składniki :

0,4 kg chudego mięsa gotowanego z zupy ( od szynki )
1 szklanka słodkiej śmietanki 30%
1 szklanka wody
3 łyżki mąki
2 łyżki masła
3 łyżeczki musztardy sarepskiej
Cukier
Sól


W rondelku roztopić masło. Wsypać mąkę i wymieszać. Po woli wlać wodę zmieszaną ze śmietanką i rozprowadzić mąkę tak by zrobił się kremowy sos. Dodać musztardę. Wymieszać . Doprawić do smaku solą i szczyptą cukru. Mięso przekroić na 4 kawałki , włożyć do sosu i podgrzać na małym gazie.

dodane na fotoforum:

kolombo

kolombo 2009-06-29

Pychotka mniam mniam...........

yvonne7

yvonne7 2009-06-29

ja tu widzę też musztardę francuską - moją ulubioną :)

bunia

bunia 2009-06-29

yvonne- hi hi - to tylko do dekoracji na naszej porcji bo wnuki nie lubią ( w zęby im włazi podobno )

kirena

kirena 2009-06-29

To lubię;)))

malybok

malybok 2009-06-29

ładne są te kleksy z musztardy na tym smacznym mięsku :)))

dodaj komentarz

kolejne >