Jajka po wiedeńsku

Jajka po wiedeńsku

Jak zwykle w niedzielę - jajka .Takie już były - ale to zdjęcie bardziej mi się podoba .

Odmiana jajek na miękko.

Czas :2 minuty 15 sekund

Składniki :3 jajka
3 kawałki masła ( wielkości orzeszka każdy )
Sól
Pieprz mielony

Jajka zalać zimną osoloną 1 łyżeczką soli wodą . Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz i gotować 2 minuty 15 sekund. Tak aby całe białko było ścięte , a żółtko luźne . Jajka wyjąć ze skorupek i włożyć do szklanki ( miseczki , kubeczka ) . Na gorące wrzucić masło tak by zaczęło się rozpuszczać . Posolić i popieprzyć . Delikatnie wymieszać. Białko powinno być w małych kawałkach , żółtko rozlane , a masło rozpuszczone.

dodane na fotoforum:

allright

allright 2009-08-02

nigdy sie nie znudzą....smacznego...miłej niedzieli w gronie rodzinnym Buniu...

jankewa

jankewa 2009-08-02

Witam :-))
Słonecznej i milutkiej niedzieli życzę:)
Pozdrawiam serdecznie ;-)

luna82

luna82 2009-08-02

WITAM I POZDRAWIAM:)))

jacol

jacol 2009-08-02

WITAM I POZDRAWIAM ;))))

kdziura

kdziura 2009-08-02

Pozdrawiam serdecznie,miłej niedzieli...

kopytka

kopytka 2009-08-02

zrobiłaś apatyta na takie jajeczka- a ja akurat nie maw domu ani jednego.- nie było mnie prawie dwa miesiące , ale kupię jutro i zrobię sobie takie pyszności...

katlejn

katlejn 2009-08-03

muszę spróbować i tak zrobić :)

dodaj komentarz

kolejne >