Wędzonka ,, na tatara ,, :

Wędzonka ,, na tatara ,, :

Nie zawsze jest pod ręką polędwica wołowa a tatara uwielbiam . Kiedyś wpadłam na taki pomysł –pycha .

Czas : 30 minut

Składniki :
20 dag wędzonki ( surowa - wędzona np. polędwica surowa wędzona , wędzonka krotoszyńska itp. )
4 łyżki oliwy
pieprz mielony
1 cebula
2 korniszony
1/4 czerwonej papryki
2 żółtka

Wędzonkę zmielić . Wymieszać z oliwą .Doprawić pieprzem .Uformować dwie porcje .Na każdej ułożyć żółtko. Podawać z drobno usiekaną cebulka i korniszonami usiekanymi w drobną kosteczkę , pokrojoną bardzo drobno czerwoną papryką .
Można też podawać dodatkowo kapary, anchois , marynowane pieczarki .

dodane na fotoforum:

beata1

beata1 2009-10-03

……. .•* MIŁEGO
…. .•* ........ .•*¯¯*•. DNIA
….( ……. .•*,•*¯*×...)***….*•.¸_
____Poranna kawa aromatem przyciąga
a promień Słońca ją słodzi...
ciepły wiatr pomału ją miesza
w powietrzu uśmiechy wiesza…
Zbieram ciepło mych myśli,
By przesłać wiele radości,
Niech urok porannej chwili
do zmroku w sercu Twym gości_
.
♥(¯`'•.¸(¯`' •.¸*♥♥*¸.•' ♥
♥♥(¯`'• ¯`'•.¸**¸.•' ´¯) •'´¯)♥♥
--==- ---B*u*z*i*a*k*i--- -¬
(_¸. ´(_¸.• * ♥♥♥♥*` .¸_)`'•.¸_)
♥(_¸.• (_¸. *♥♥* .¸_)`

monik33

monik33 2009-10-03

Też uwielbiam pycha,dzięki za pomysł..:)

cuisine

cuisine 2009-10-03

Bunia, robię dokładnie tak sami, kiedy nie mam świeżej wołowinki :)
Korzystam także z surowej wędzonej wołowiny - tzw.szynka surowa z płata wołowego (przynajmniej pod taką nazwą kupowałam kiedyś) - dodaję żółta, olej z pestek winogron lub słonecznikowy, dużo maggi, pieprzu i ogórki kiszone oraz nieco czosnku granulowanego :)

bunia

bunia 2009-10-03

cuisine- no i widzisz jak to jest - Ci co lubią smacznie jadać i ,, pichcić " myśla podobnie . Prawda ,że pycha ?

lajona

lajona 2009-10-03

Też uwielbiam, ale nie mam pod ręką ani polędwicy wołowej, ani wędzonki. Co robić???

karo66

karo66 2009-10-03

A moja córa patrzy na to wszystko z żalem i pyta czyy nie robisz coś co mogłyby spokojnie jadać matki karmiące. Pozdrawiamy Cię slodko.

kotyyy

kotyyy 2009-10-03

piękne

mcfeely

mcfeely 2009-10-03

pieknie wygląda na tależu ... cunie ustrojony :O) miłego dnia ;)

mcfeely

mcfeely 2009-10-03

*talerzu - upss :D

bunia

bunia 2009-10-03

lajona- zrobić sobie ,, tatara " z paprykarzu szczecińskiego

pianka

pianka 2009-10-03

WITAM MILUTKO...POZDRAWIAM CIEPLUTKO...ŻYCZĘ UDANEGO DNIA....

lajona

lajona 2009-10-03

Mięsa mi się chce, nie ryby...

jadpaw5

jadpaw5 2009-10-03

Kupuję. Wkrótce wypróbuję.Dzięki.

reni50

reni50 2009-10-03

wygląda niezwykle apetycznie i pięnie talerz udekorowany...

misiaka

misiaka 2009-10-03

♥ :) WSPANIAŁEGO DNIA ŻYCZĘ
¸.•´¸.•♥´¨)TAKIEGO...
(¸.•´ (¸.•`Z UŚMIECHEM!!!

-------(▒)(▒) -------
-----(▒)(█)(▒)-------
-------(▒)(▒)-------

beatka1

beatka1 2009-10-03

ja też uwielbiam tatara:)

elisela

elisela 2009-10-03

Mniam...mniam....wspaniale jedzonko! Uklony dla Buni!!!

malybok

malybok 2009-10-03

dobry pomysł, wnuczek uwielbia tatara wiec mu taki zaserwuję:))

gabi99

gabi99 2009-10-03

Przepiękna dekoracja

kopytka

kopytka 2009-10-03

ja też kiedyś robiłam tatara w podobny sposób... ale ostatnio o nim zapomniałam...

pinecha

pinecha 2009-10-03

... no to wpadam na kanapeczkę ;-)

anita591

anita591 2009-10-03

Az mi się chce zaraz jeść pozdrawiam

magdaj

magdaj 2009-10-03

wielkie dzięki za ten pomysł bo ja też bardzo uwielbiam tatara

serce07

serce07 2009-10-03

ciekawie wyglada :P

kaasia0

kaasia0 2009-10-03

Bardzo apetycznie wygląda , narobiłas mi apetytu, dziekuje za przepis:)))

abc75

abc75 2009-10-03

wszystko- tylko nie surowe mięso!!! brrrr

pianka

pianka 2009-10-03

..Cieplutko .♥
pozdrawiam...

karo66

karo66 2009-10-03

I ja co chwilę podglądam na to cudeńko, przecież to tak pięknie podane ze szkoda jeść, lepiej popatrzeć i nie ruszać.

boxer1

boxer1 2009-10-04

miłego dnia.

misiaka

misiaka 2009-10-04

░(¯ `·.(۞).·´¯)Witam
░░(_.·´/|`·._) Serdecznie
░░░ (_.:._).░ W ten piękny
░░░(¯`:´¯)░░ Jesienny
░(¯ `·.|/.·´¯) Dzień....
░(¯ `·.(۞).·´¯)Pozdrawiam i uśmiech serca zostawiam.
░░(_.·´/|`·._) Miłego dnia życzę.
░░░(_.:._)...

kdziura

kdziura 2009-10-04

Wspaniały pomysł wypróbuję go...;}pozdrawiam serdecznie.

domi81

domi81 2009-10-04

Ale kolorowo!!!!!!

intma43

intma43 2009-10-04

Lubię !!!!

kingai

kingai 2009-10-05

i jak bezpiecznie !

justinaa

justinaa 2009-10-05

ranyyyyy jak ja bym zjadla tatara :(((

piatal

piatal 2009-10-05

też czesto robię,,tatarka mam 4 odslony,,,smacznego

ginerwa

ginerwa 2009-10-08

i co tu dużo mówić:

majstersztyk

<mniaaaaam> :)))

rudagirl

rudagirl 2010-01-11

Jezu-jak mozna jesc surowe miecho??!!!!Ble!!!!!!!!!!!!!

protal

protal 2010-03-17

to by było odpowiednie tylko bez tej oliwy
pozwolisz że się poczęstuję

dodaj komentarz

kolejne >