Biała kiełbasa obsmażana – w miodzie :

Biała kiełbasa obsmażana – w miodzie :

Zdjęcie ( i przepis ) jeszcze ze Świątecznego stołu.

Czas : 15 minut + 30 minut macerowanie kiełbasek

Składniki :

8 białych kiełbas –sparzonych
2 łyżki oleju
1 łyżka masła
1 łyżeczka sosu sojowego
1 łyżeczka miodu



Wymieszać sos sojowy z miodem i 1 łyżką oleju .Natrzeć przestudzone kiełbaski i zostawić na 30 minut .Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła z łyżką oleju .Włożyć kiełbaski .Na małym gazie opiekać przewracając ( uwaga by nie dopuścić do przypalenia ) przez 10 minut .Podawać na ciepło z chrzanem, sosem tatarskim , ćwikłą .
Tak przyrządzona biała kiełbasa zyskuje specyficzny ,, przydymiony „ smak karmelu wzmocniony sosem sojowym .
Jeśli kiełbasek ma być więcej można ułożyć je w brytfance i zapiec w piekarniku .Ja robię to na patelni bo potrzebuję mało tyle co na 2-3 porcje .

dodane na fotoforum:

eriska5

eriska5 2010-04-10

zaraz wypróbuję...dzięki:)

rekodz

rekodz 2010-04-10

Wyglądają przepysznie .

jankewa

jankewa 2010-04-10

Mniam -pycha :-)))

Pozdrawiam Cię serdecznie i udanego weekenu Tobie życzę :-)))

jadpaw5

jadpaw5 2010-04-10

Dobrze wiedzieć o takim nowym zabiegu

kot54

kot54 2010-04-10

Ciekawy i smaczny przepis,spróbuję.Miłego i słonecznego weekendu życzę.

aja74

aja74 2010-04-10

że tak dosłownie sie wyraże..
"niebo w gębie"
pozdrawiam serdecznie

bunio

bunio 2010-04-10

świetny sposób , pozdrawiam

magdabo

magdabo 2010-04-10

[*]

piofoto

piofoto 2010-04-10

Alez takie jadło wygląda apetycznie

mao81

mao81 2010-04-10

apetycznie, az by sie zjadlo :]

abc75

abc75 2010-04-10

muszę wypróbować ten przepis.....wygląda zachęcająco ;)

aniaf19

aniaf19 2010-04-11

spokojnej i miłej niedzieli zyczymy:)

dodaj komentarz

kolejne >