Ziemniaki pieczone w rękawie foliowym :

Ziemniaki pieczone w rękawie foliowym :

Doskonałe w smaku .Proste w przygotowaniu.
Czas : 1 godzina
Składniki :
6 młodych ziemniaków średniej wielkości
1 łyżka przyprawy ( używam do kurczaka, Gyros, kebab, do schabu - zależy co mam )
2 łyżki oleju
opcjonalnie 1 cebula lub 2 łyżki pokrojonej wędzonki

Ziemniaki obrać , posypać przyprawą , pokrojoną cebulą lub wędzonką lub jednym i drugim , polać olejem .Wymieszać tak by przyprawa p[okryła ziemniaki równomiernie. Przełożyć do rękawa foliowego do pieczenia lub żaroodpornego szkiełka . Wstawić do piekarnika i nastawić piekarnik na 200 * C . Piec 1 godzinę .
Doskonałe do chłodników , pieczonej lub smażonej kiełbaski , jajek sadzonych lub same tylko z miską zieleniny.

dodane na fotoforum:

kolejne >

bunia

bunia

archiwum

ulubieni

+ dodaj do
ulubionych

[?]


liani

liani 2010-05-04

fajny pomysł:)

marata

marata 2010-05-04

Smaczne muszą być :)

edyta82

edyta82 2010-05-04

ale mi smaka narobiłaś mniam mniam ,ślinka cieknie

aneciaa

aneciaa 2010-05-04

pycha pycha

anita591

anita591 2010-05-04

smacznego

magdabo

magdabo 2010-05-04

Te rękawy do pieczenia są niezawodne ... pozdrawiam miło !

atram58

atram58 2010-05-04

zdj zruszone

yvonne7

yvonne7 2010-05-04

ja jestem zakochana w ziemniakach pieczonych w Halogen Oven - w żuciu nie jadłam lepszych :)

Co do folii - raz próbowałam w niej piec mięso. Mężowi smakowało, a ja czułam tą folię w mięsie - jakbym jadła PCV.

Pieczeniu w folii mówię zdecydowane NIE!

Ale wszystko jest kwestią smaku... :)

bunia

bunia 2010-05-04

yvonne7- a ja nie czuję żadnego posmaku. Może to kwestia folii .Ostatnio sporo tak piekę i nie ma moim zdaniem różnicy w smaku .Mrożę w folii ( do mrożenia ), przechowuję w folii , to i piekę w folii .Mało ekologiczna w tym względzie jestem - raczej stawiam na wygodę .
A co do posmaku folii to może miałaś pecha i folia była jakaś nie taka .Kupuję rękawy foliowe do pieczenia te ,, z metra ,, i chwalę je sobie.
A Halogen Oven zazdroszczę ale u mnie nie ma już miejsca na takie ułatwienia = nie zmieszczę w tej mojej ,, klatce dla chomika ,,

rudy13

rudy13 2010-05-04

pieczone ziemniaczki mniam.....
pozdrówka... :))))

wiolusk

wiolusk 2010-05-05

Napewno pyszne

guniu72

guniu72 2010-05-05

Takiego przepisu było mi trzeba.Jutro będą na obiad.Pozdrawiam :)

yvonne7

yvonne7 2010-05-05

to właśnie był taki rękaw "z metra" cięty :)

bunia

bunia 2010-05-05

yvonne7- no to już nic nie rozumiem .Pewnie po prostu masz bardziej czuły smak niż ja 9 albo się starzeję , albo to , że przez wiele lat paliłam bokiem mi wychodzi = hi hi ).

jerzys4

jerzys4 2010-05-06

z tą godziną chyba przesadziłaś, mi się przypiekły od spodu na węgiel, myślę, że 40 min. wystarczy. Synowi smakowały, za to żona wreszcie mogła się na mnie odgryźć.

bunia

bunia 2010-05-06

jerzys4- upieram się przy godzinie , po 40 minutach są jeszcze twarde . A do jakiego piekarnika wsadzałeś ? Zaznaczyłam że do zimnego = jak wsadziłeś do wygrzanego to mogło być za dużo .
Ziemniakiów średniej wielkości krócej się nie upiecze . A po za tym na którym poziomie piekłeś , że od spodu się w worku spaliły ? Ziemniaki piecze się na środkowym poziomie .W folii jeszcze nie zdażyło mi się nic przypalić - może worek miał dziurkę lub był źle zamknięty i wilgoć odparowała ? Jak jest szczelny to trzyma wilgoć w środku i po otworzeniu na dnie jest sos .

dodaj komentarz

kolejne >

X

Serwis garnek.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies