Swego czasu goscily co rok na moim wigilijnym stole...Sa upieczone w piekarniku, podajemy je polane roztopionym maslem.
Wzielam ok szklanke kaszy ugotowalam, 30 dag pieczarek pokroilam w drobna kosteczke,podsmazylam na patelni z odrobina masla , w to cebula w kostke....wszystko razem wymieszalam,sol,pieprz czarny..w to 2 jajka ,kapuste,moze byc biala ja mialam Spitzkohl ugotowac jak na golabki,farsz zawijac w liscie , na dnie naczynia zaroodpornego ulozylam kilka lisci wiorki masla, na to golabki wlalam troche wody z gotowania kapusty, pieklam w piekarniku ok 170 stopni ok 2 h,na drugi dzien smaczniejsze odsmazone na maselku.a wten sam dzien jak sie spozywa to na talerzu polac roztopionym na patelni maslem...
dodane na fotoforum:
mis20 2014-12-21
ale pyszniutko wygladają)mniamm...az chce sie jeść-) pozdrawiam)
krycha2 2014-12-21
Lubię gołąbki z wszelakim farszem...z kaszą i grzybami nie jadłam jeszcze...wierzę,że są smaczne...