z dodatkiem bialego wina i parmezanu.
1 piers z kurczaka pokroilam w ukosne, cienkie paseczki, przysmazylam na rumiano na oliwie , 5 wiekszych pieczarek oplukalam pokroilam w czastki dodalam do miesa razem przesmazylam. Mieso i grzyby zdjelam z patelni na talerz. Na patelni przysmazylam na oliwie cebule pokrojona w kostke oraz 2 zabki czosnku.Dodalam 1 szklanke ryzu do risotto.Chwilke razem przesmazylam,dodalam bulion i biale wino, tak zeby plyn zakryl zawartosc. Gotowalam ok 1/2 h wolno aby ryz wchlonal plyn, czesto mieszajac, ew. uzupelniajac woda lub winem. Gdy ryz miekki dodalam mieso i pieczarki, slodka smietane ok 40 g parmezanu, zielona pietruszke ew dosolic..Posypalam czarnym swiezo zmielonym pieprzem i ew parmezanem.