Risotto z kurczakiem i pieczarkami...

Risotto z kurczakiem i pieczarkami...

z dodatkiem bialego wina i parmezanu.

1 piers z kurczaka pokroilam w ukosne, cienkie paseczki, przysmazylam na rumiano na oliwie , 5 wiekszych pieczarek oplukalam pokroilam w czastki dodalam do miesa razem przesmazylam. Mieso i grzyby zdjelam z patelni na talerz. Na patelni przysmazylam na oliwie cebule pokrojona w kostke oraz 2 zabki czosnku.Dodalam 1 szklanke ryzu do risotto.Chwilke razem przesmazylam,dodalam bulion i biale wino, tak zeby plyn zakryl zawartosc. Gotowalam ok 1/2 h wolno aby ryz wchlonal plyn, czesto mieszajac, ew. uzupelniajac woda lub winem. Gdy ryz miekki dodalam mieso i pieczarki, slodka smietane ok 40 g parmezanu, zielona pietruszke ew dosolic..Posypalam czarnym swiezo zmielonym pieprzem i ew parmezanem.

ona11

ona11 2016-10-24

dobre

jaworr

jaworr 2016-10-24

Super danie..:)

astra40

astra40 2016-10-24

Smakowite danie i cudny talerzyk:)

beata1

beata1 2016-10-24

Życzę przyjemnego wieczoru,
spokojnej nocy i pogodnego
jutrzejszego dnia...)

izolek

izolek 2016-10-25

Parmezan do risott to jest to!

ki32liy

ki32liy 2016-10-26

oho risotto też czeka w kolejce :)))

anad60

anad60 2016-10-28

Piękny talerz.....i jedzonko smaczne !

dodaj komentarz

kolejne >