Udka z kurczaka w sosie wlasnym z dodatkiem gruszki i sliwek suszonych.
Do tego kasza jeczmienna .
Udka obralam ze skory, umylam , osuszylam, przyprawilam sola, bialym pieprzem i lubczykiem, obsmazylam na malen ilosci oleju ze wszystkich stron, zeby sie troche zarumienilo. Cebule pokroilam w kostke, wsypalam na patelni,e, przyrumienilam , gruszke i kilka sliwek suszonych pokroilam w kostke dostalam do miesa chwile razem podsmazylam nastepnie podlalam woda dostalam troche majeranku, troche lubczykiem i dusilam do miekkosci miesa, na koniec obralam jeszcze jedna gruszke, przekroilam na pol dodalam do sosu , dodalam rowniez dodatkowo 3 sliwki suszone, chwilke razem podusilam pilnujac, aby owoce nie rozgotowaly sie.Na koniec sos zagescilam odrobina maki razowej roztrzepanej z woda . Na sam koniec dodalam kilka kropel bialego wina. Danie posmakowalam, posolilam , dostalam jeszcze troche bialego pieprzu , lubczyku w proszku.