Dzisiaj zrobilam drugi raz,pierwszy jakies 8 lat temu :)
Pychotka :)
Pol kilograma ziemniakow ugotowac i przecisnac przez praske lub porzadnie ugniesc tluczkiem do ziemniakow. Poczekac az wystygna.20 dag pieczarek umyc , pokroic w drobna kostke, przesmazyc na patelni z 1 cebula, jak wystygnie dodac 1 jajko i lyzke bulki tartej, posolic i dodac sporo pieprzu.Do wystudzonych ziemniakow dodac 1 jajko oraz 1/2 - 3/4 szklanki maki. Ilosc maki zalezy od gestosci ciasta.Dodac szczypte soli .Wyrobic na gladkie ciasto. Odrywac kawalki nie za duze ,rozplaszczyc i nakladac pieczarki . Formowac nie za duze kule.
Mozna ugotowac jedna na probe czy sie nie rozpadaja.Gotowac ok 6/8 minut.
Polewac usmazona cebulka z ew reszta pieczarek.
Sa przepyszne.