Weekendowa strawa

Weekendowa strawa

Coś dobrego rzeknę Wam,ugotowany przez Lezkę gulasz mam.Dla mnie to ważna sprawa,kiedy trafia mi się na niedzielę gotowa potrawa.Lezka bardzo się starała,wiele składników tu dodała.Gulasz jest naprawdę wyjątkowy,taki "kogucio-pajonkowy".Lezko,chyba nic się nie stanie jeśli zdradzę przepis na to danie.
Tors z pajonka i koguta,i dodatków cała nuta.Grzebień,dziób,pazury oraz trochę koguciej skóry.Odwłok pajonka i odnóża,to też obowiązkowo w gulaszu się zanurza.
Pieprz i sól umiarkowanie,by nie spieprzyć takie danie.Kilka oliwek i cytryna,smalec ,olej lub margaryna.Zapomniałam!! I jelita,bo potrawa znakomita.Składniki podałam może w nieładzie,ale do tego gulaszu tak wiele się kładzie.Jeszcze do tego wszystkiego powiem Wam-smacznego!
https://www.youtube.com/watch?v=idRYKavTM7M

lezrts

lezrts 2018-08-25

jakieś horrory tutaj się dzieją..:)))))

lezrts

lezrts 2018-08-25

z kogucika to zjadlbym napewno..ale tych odwlokow nie zabardzo ;)))
no chyba ze najperw bym zjadl a potem powiedzialabys z czego ten pyszny gulasz byl:D

femme1

femme1 2018-08-25

Smakuję :)
nie powiem potrawę czuję
staram się nie myśleć o grzebieniu , potrawę jem w cieniu
ooo grzebień mi jednak przemknął po podniebieniu :)))
Pazur zahaczył o ząb a to głąb , natomiast odnóża trafiają się
rzadko , dziób stanął ale poszedł dalej gładko
wszystko doprawione perfekt ..o
pajonk :)) jelitka ...
bez liku witamin pływa ...może dodała bym tylko trochę ciemnego pieczywa
....polecam
:)))

lezrts

lezrts 2018-08-25

no no no...jak tu częściej będę wchodził to i ja rymowanki będę płodził...:)))

comitak

comitak 2018-08-25

Widzę,że gulaszu ubywa i rymowanek przybywa.Jeszcze jedna sprawa ważna od poniedziałku będę przez kilka dni poważna,bo przyciągnę tu pewne persony,z których każdy powinien być inaczej osądzony:))))))))))))

lezka

lezka 2018-08-27

No gulasz wyszedł niebanalny.. na niedzielny obiad wręcz idealny. Myślę, że wiele osób sobie przepis zanotuje, pózniej gulasz ugotuje i swoich gości nim poczęstuje:)) Więc teraz powiem do każdego: życzę Smacznego!!!

lezrts

lezrts 2018-08-27

zastanawiam sisę czy gulasz by mi smakował jakbym go w niewiedzy konsumował;)))

lezka

lezka 2018-08-27

Oczywiście, że tak by się stało.. nawet byłoby Ci mało i o dokładkę prosiłbyś śmiało :)

comitak

comitak 2018-08-27

Lezka-wiele osób przepis wzięło,bo gulasz od Ciebie to kucharskie dzieło.Pajonków masz wiele,mogą od Ciebie kupować i taki dobry gulasz na weekend gotować:))

comitak

comitak 2018-08-27

Lezrts-możesz nawet wiedząc ten gulasz jeść,bo naprawdę smaczna i wyborna jego treść.Pajonk ubity jest smakowity-ha ha ha

lezrts

lezrts 2018-08-27

nie nie nie lubie pajonkow;)))

awangar

awangar 2018-08-28

Ula la, co tu się dzieje, Madzia strawę produkuje i nią nas poczęstuje...
ja nie lubić pajonków, żywy czy ubity...
w garnku niech zostanie...a nie stanowi weekendowe danie...
a zresztą...spoko..już po..weekendzie, może Madzi inny pomysł przybędzie?

(komentarze wyłączone)