POTRZEBUJE DOBRE PRZEPISY JAK TO CHOLERSTWO MIESZAC, PROSZE!
bunia 2008-10-14
Melduję ,że nie mam pojęcia jak to cholerstwo mieszać .Ale bardzo jestem zainteresowana tą mieszanką po lewej .Pozdrawiam i miłego dnia.
shamrok 2008-10-14
Najlepiej rocienczyc,i pic...Polecam zubrowke z sokiem jablkowym...mieszaj pol na pol...mozna tego wypic litry wtedy:)
serge 2008-10-14
pokrojone w osemki limonki pogniecione mocno w mozdzierzu, cukier, spirytus i duzo drobnego lodu - to jest przepis na caipirinhe..... sprobuj i popadniesz w rozkoszny nalog
jakuba 2008-10-16
hi hi hi
po przeczytaniu słowa "cholerstwo"- aż uśmiechnęłam się od ucha do ucha...............
buźka ;-))
fotyess 2008-10-17
A więc svp Dano;
1. Dwie łyżki (prawie czubate) cukru.
2. Szczypta cukru wanilinowego.
3. 70-100 g rumu.
4. ½ l przegotowanej wody.
Cukier wsypać do tygielka i zeszklić na karmel o mocnym słomkowym kolorze.
Delikatnie, wolno dolać wody. Mieszać do rozpuszczenia całkowitego karmelu. Ostudzić.
Dosypać szczyptę cukru wanilinowego (waniliowego) wymieszać i dodać rum. Wymieszać.
Dodać ½ l spirytusu . Dobrze wymieszać/wstrząsnąć. Odstawić na kilka godzin. Wychłodzić.
Pić małymi kieliszkami, można dodać kroplę cytryny.
Wskazane pić w przyjemnym towarzystwie.
Rozwiązuje język i pobudza fantazję.
Smacznego.
pinecha 2008-10-19
proponuję rosyjskiego drinka
-spirytus należy rozcieńczyć pól na pól z wódka :-)
oczywiście podawać z lodem i plasterkiem cytryny ;-)
sinner 2008-10-24
nie znam ;(((
sferian 2008-10-24
1/2 l spirytu, 1/2 l wody, 1/2 l miodu prawdziwego, sok z 4 cytryn, wymieszać, pozostawić na tydzień i smaczniastego :):):)
lajona 2008-10-26
Ja z tego cholerstwa robię nalewki. Najlepsza jest malinowa, ale to trzeba mieć świeże maliny.... Trochę za późno:))
theresa 2008-11-03
PRZECZYTALAM WSZYSTKIE PODANE PRZEPISY I MOGE STWIERDZIC ZE O JEDNYM ZAPOMNIANO A MOZE POSLUZYC ZA LEKARSWO W REUMATYZMIE A WIEC TAK ROBIMY :_SPIRYTUS WYPIC A BUTELKA SIE NACIERAC_CHA_CHA_CHA:)
dbusa 2008-11-03
LAJONA -PRZECIE U NOS CALUSIECZKI ROCZEK MALINKI SOM....
THERESA - BUTELKE MAM Z ZAWARTOSCIA- CZEKAM NA NATARCIE....
SFERIAN-----TYDZIEN CZEKAC?! TO JA CIE ZAPRASZAM (PLACE ZA BILET) Z TWOJA MIESZANKA!!!!!!
PINECHA- DO UPICIA JEDEN LYK...LALALAAAAA!
superti 2009-09-25
a ja wlasnie robie cos ciekawego poprostu pycha sprobujcie
zagotowac 1/2 kg cukru tak zeby powstal karmel podrumieniony dodac litr wody i druga polówke cukru i cukru waniliowego z pol
zamieszac dokladnie az bedzie plynne na malym ogniu i odstawic do
wystygniecia,potem dolac litr spirytusu i litr rumu oraz wycisnac recznie zeby nie bylo metne 15 cytryn,przecedzic wymieszac przelac do butelek i schlodzic im dluzej lezy tym lepiej smakuje,zanim przelejecie sprawccie czy pasuje wam takie mcne bo mozna dac wiecej wody