POLSKI SPIRYTUS- PRZEPISY PLEASE

POLSKI SPIRYTUS- PRZEPISY PLEASE

POTRZEBUJE DOBRE PRZEPISY JAK TO CHOLERSTWO MIESZAC, PROSZE!

bunia

bunia 2008-10-14

Melduję ,że nie mam pojęcia jak to cholerstwo mieszać .Ale bardzo jestem zainteresowana tą mieszanką po lewej .Pozdrawiam i miłego dnia.

kamusia

kamusia 2008-10-14

owocki zalewać :))) owocki ;)))

shamrok

shamrok 2008-10-14

Najlepiej rocienczyc,i pic...Polecam zubrowke z sokiem jablkowym...mieszaj pol na pol...mozna tego wypic litry wtedy:)

serge

serge 2008-10-14

pokrojone w osemki limonki pogniecione mocno w mozdzierzu, cukier, spirytus i duzo drobnego lodu - to jest przepis na caipirinhe..... sprobuj i popadniesz w rozkoszny nalog

kerama

kerama 2008-10-14

jaki fajny temat zdięcia,
pozdrawiam

barossa

barossa 2008-10-15

wow,a mnie tam nie ma!!

jakuba

jakuba 2008-10-16

hi hi hi
po przeczytaniu słowa "cholerstwo"- aż uśmiechnęłam się od ucha do ucha...............
buźka ;-))

fotyess

fotyess 2008-10-17

A więc svp Dano;
1. Dwie łyżki (prawie czubate) cukru.
2. Szczypta cukru wanilinowego.
3. 70-100 g rumu.
4. ½ l przegotowanej wody.
Cukier wsypać do tygielka i zeszklić na karmel o mocnym słomkowym kolorze.
Delikatnie, wolno dolać wody. Mieszać do rozpuszczenia całkowitego karmelu. Ostudzić.
Dosypać szczyptę cukru wanilinowego (waniliowego) wymieszać i dodać rum. Wymieszać.
Dodać ½ l spirytusu . Dobrze wymieszać/wstrząsnąć. Odstawić na kilka godzin. Wychłodzić.
Pić małymi kieliszkami, można dodać kroplę cytryny.
Wskazane pić w przyjemnym towarzystwie.
Rozwiązuje język i pobudza fantazję.
Smacznego.

pinecha

pinecha 2008-10-19

proponuję rosyjskiego drinka

-spirytus należy rozcieńczyć pól na pól z wódka :-)

oczywiście podawać z lodem i plasterkiem cytryny ;-)

sinner

sinner 2008-10-24

nie znam ;(((

sferian

sferian 2008-10-24

1/2 l spirytu, 1/2 l wody, 1/2 l miodu prawdziwego, sok z 4 cytryn, wymieszać, pozostawić na tydzień i smaczniastego :):):)

lajona

lajona 2008-10-26

Ja z tego cholerstwa robię nalewki. Najlepsza jest malinowa, ale to trzeba mieć świeże maliny.... Trochę za późno:))

theresa

theresa 2008-11-03

PRZECZYTALAM WSZYSTKIE PODANE PRZEPISY I MOGE STWIERDZIC ZE O JEDNYM ZAPOMNIANO A MOZE POSLUZYC ZA LEKARSWO W REUMATYZMIE A WIEC TAK ROBIMY :_SPIRYTUS WYPIC A BUTELKA SIE NACIERAC_CHA_CHA_CHA:)

dbusa

dbusa 2008-11-03

LAJONA -PRZECIE U NOS CALUSIECZKI ROCZEK MALINKI SOM....
THERESA - BUTELKE MAM Z ZAWARTOSCIA- CZEKAM NA NATARCIE....
SFERIAN-----TYDZIEN CZEKAC?! TO JA CIE ZAPRASZAM (PLACE ZA BILET) Z TWOJA MIESZANKA!!!!!!
PINECHA- DO UPICIA JEDEN LYK...LALALAAAAA!

superti

superti 2009-09-25

a ja wlasnie robie cos ciekawego poprostu pycha sprobujcie
zagotowac 1/2 kg cukru tak zeby powstal karmel podrumieniony dodac litr wody i druga polówke cukru i cukru waniliowego z pol
zamieszac dokladnie az bedzie plynne na malym ogniu i odstawic do
wystygniecia,potem dolac litr spirytusu i litr rumu oraz wycisnac recznie zeby nie bylo metne 15 cytryn,przecedzic wymieszac przelac do butelek i schlodzic im dluzej lezy tym lepiej smakuje,zanim przelejecie sprawccie czy pasuje wam takie mcne bo mozna dac wiecej wody

dodaj komentarz

kolejne >