moja z kurczakiem, cebulą, szpinakiem, fetą i ostrym gęstym sosem pomidorowym. polecam- na imprezę doskonała.
dodane na fotoforum:
delish 2015-10-08
ciasto na pizzę rozwałkowujesz na dwa cienkie krążki ( ja przzykladam dno tortownicy i odcinam ciasto, które wystaje) Na dolnym krążku robisz wałek z nadzienia dookoła zostawiając ze 2-3 centymetry od krawędzi bez nadzienia, Na środku też dajesz trochę nadzienia. Całość przykrywasz drugim krążkiem, środek przykrywasz okrągłą miseczką i przyciskasz ( ale nie za mocno, obie warstwy mają się skleic, a nie odciąć od reszty) Brzegi pizzy łączysz razem przyciskając widelcem. Całość malujesz rozbełtanym jajkiem a potem tniesz na takie kawałki jak widać i kazdy z nich odwracasz o 90 stopni ( mnie tam się tak równo nie udało) Pieczesz w dobrze nagrzanym piekarniku 45 minut.