i gotowe

i gotowe

puree z pietruszki jest fajną alternatywą ziemniaków. Gotujesz pietruszkę w lekko osolonej wodzie , odcedzasz jak jest miękka i dodajesz śmietany słodkiej albo masło, albo trochę tego i trochę tego. Wsyp odrobinę pieprzu- nie bój się, dobre wyjdzie ;)
W moim gotowaniu nie ma stałych reguł, trzymam się tradycyjnych potraw w Wigilię i opadam na znane i łatwe jak mi się spieszy, mam coś innego na głowie albo coś za mną > łazi< ( jak kaszanka ostatnio, któz to wie, dlaczego). Uwielbiam wyszperać coś u Was, podkukać, zrobić coś inaczej, cos nowego.
Te >tluczone pietruszki< też sobie wymyśliłam kiedyś, bo czemu nie?

dodane na fotoforum:

astra40

astra40 2015-12-18

Pięknie podane i bardzo apetyczne danie:) Wspaniale wypieczone mięsko:)

oliwkaa

oliwkaa 2015-12-19

Ale ja tu nie widze nic zielonego znaczy tego puree pietruszkowego :0)) Dodałaś do ziemniaków czy jak ?

delish

delish 2015-12-19

puree jest z korzenia pietruszki

madziak

madziak 2015-12-21

Wypróbuję ten przepis w święta. Ciekawe, jak będzie się komponować z pieczonym królikiem?...

dodaj komentarz

kolejne >