encheladas z kleksem śmietany

encheladas z kleksem śmietany

encheladas są kolejnym pomysłem na wykorzystanie resztek z wczoraj. mozesz placuszki tortilla nadziać kurczakiem, wołowiną, wieprzowiną czy nawet pociętą w paski wędliną ( Meksykanie się pewnie by skrzywili, ale to nie oni to będą jedli!:o)
dla coraz większej ilości jaroszy to niezastąpniona potrawa, gdzie mogą użyć fasoli smażonej, ciecierzycy, soczewicy, słodkich ziemniaków, dyni, całej masy różnych jarzyn- marchewki, papryk, cukinii, fenkuły, brokułow czy grzybów - jak wymieszasz- tak będzie. i potem tylko sos, ser i zapiec. masz skazę laktozową?- opuść ser i śmietanę. Problem z glutenem? Zrób sos z przecieru z wodą i nie zagęszczaj mąką i upewnij się, że do tortillas nie dodali mąki- prawdziwe tortillas z kukurydzy są dopuszczalne w diecie bezglutenowej. A nie zapomnij przyprawic to wszystko pietruchą, chili, oregano, solą i pieprzem , papryką czy nawet naszym ukochanym majerankiem, a co!:o)

dodane na fotoforum:

astra40

astra40 2016-02-28

Tutaj zawsze można znaleźć świetny przepis na oryginalną potrawę:) Pyszności:)

anad60

anad60 2016-02-28

Smacznie *;*

dodaj komentarz

kolejne >