polędwica wołowa z masłem z serem pleśniowym

polędwica wołowa z masłem z serem pleśniowym

>przypalona< brukselka i ziemniaki.
Maso z serem pleśniowym ( typu rokpol) robisz mieszając jeno z drugim w proporcjach 1:1. Polędwica nie może być wyslażona na wiór, bo robi się twarda i niesmaczna. To chudy kawałek mięsa i takie rozpuszczające się masło dodaje jej smaku. Dobrze zrobiona rozpływa się w ustach. A brukselka teraz z mrożonek- ugotowana i smażona do przypalenia. Taka jest jeszcze słodsza i ma ciekawy, nieomal orzechowy smak.

dodane na fotoforum:

agga7

agga7 2016-03-05

mniam, moje klimaty ;)
i tak dokładnie jest z brukselką,
ja piekę w piekarniku do lekkiego przypalenia
i wtedy nabiera orzechowego,
skarmelizowanego smaku :)

lucy36

lucy36 2016-03-05

Pyszne, uwielbiam.

astra40

astra40 2016-03-06

Mniam, pyszności:) Polędwica wspaniale wypieczona:)

tenia45

tenia45 2016-03-20

Smaczne jedzenie...

dodaj komentarz

kolejne >