łosoś Wellington

łosoś Wellington

Porcje surowego łososia przyprawic solą i pieprzem cytrynowym, nałożyć na każdą po dwie łyżki nadzienia zrobionego mieszaniny gotowanego szpinaku, serka białego z pieprzem ( z kubeczka), przesmażonej cebuli i garści posiekanych migdałow. Każdą z porcji zawinąć w kawałek ciasta francuskiego ( ja nie miałam jest więc w fillo), ułożyć szwem na dół na lekko posmarowanej olejem blaszce, pociągnąc po wierzchu rozbełtanym jajkiem i jeśli chcesz popieprzyć po wierzchu.
Piec w 180 stopniach okolo pół godziny. Nie piecz za długo, bo z ryby wiór będzie.

prince8

prince8 2016-09-21

Witam nocą ....wspaniała propozycja ...pozdrawiamy :))))

astra40

astra40 2016-09-21

Extra przepis:) Coś nowego jak dla mnie:)

tenia45

tenia45 2016-09-21

Pycha...poprosze jedna porcyjke na kolacje...
Miłego ostatniego letniego popołudnia
i wieczoru życzę Tobie.:))

anetka

anetka 2016-09-23

mniam

dodaj komentarz

kolejne >