placuszki z jabłkami

placuszki z jabłkami

plastry jabłka w cieście trochę gęstszym od na naleśniki i z odrobiną proszku do piecznia. Naturalnie wspaniałe są także z ciastem na drożdzach. Plastry jabłek ( obranych i wycięte gniazda) zanurzam w cieście i smażę na złoty kolor na głębszym tłuszczu. Rozgrzej patelnię zanim dodasz tłuszcz, pozwól, żeby tłuszcz się rozgrzał zanim dodasz jabłka w cieście do smażenia. W ten sposób placuszki nie nasiąkną tłuszczem. Ja i tak zawsze wykładam je na ręcznik papierowy zanim przełożę na talerz i posypię cukrem pudrem.

dodane na fotoforum:

astra40

astra40 2016-10-03

Bardzo lubię :) Pysznie wyglądają :)

madziak

madziak 2016-10-06

Są tak zachęcające, że zgapiam kolejne danie. A potem trzeba będzie gdzieś te kalorie zrzucić ..... ;)))

dodaj komentarz

kolejne >