"Manicotti" z oberżyny

"Manicotti" z oberżyny

podpiekam plastry oberżyny ( dość cienkie) 10 minut w piekarniku ( 180stopni), zostawiam do ostygnięcia. W międzyczasie przygotowuję nadzienie- ser ricotta, tarty parmezan, pietruszka, sól i pieprz i jak chcesz trochę przyprawy włoskiej albo ziół prowansalskich. Prócz tego potrzebny jeszcze dobrej jakości sos do pizzy, albo własnej roboty sos pomidorowy ( ja do swojego dodaję czosnek i ostrą świeżą papryczkę jalapeno), oraz tarta mozarella. Każdy plaster nadziewam mieszanką z ricotta , zawijam, polewam sosem pomidorowym, posypuję tartym serem i zapiekam 20-25 minut w piekarniku. Tak jak na zdjęciu wygląda jeszcze przed zapieczeniem

bolek13

bolek13 2017-09-16

bardzo fajny pomysł :)

oliwkaa

oliwkaa 2017-09-16

to musi smakować wybornie ...

piatal

piatal 2017-09-16

tez ostatnio przepis dodawalem

dodaj komentarz

kolejne >