poutine raz jeszcze

poutine raz jeszcze

polubiliśmy to danie rodem z Quebeck'u. Super gorące frytki, specjalny ser ( w kształcie "kluch"- o smaku lekko łagodniejszego niż normalnie sera cheddar), do tego wołowina w zagęszczonym sosie i na wierzch pietruszka. A, że Polak zawsze coś doda po swojemu- podałam to z korniszonami ( w osobnym naczyniu), bo mi pasują do tego. Gorące frytki i sos podgrzewają serowe "kluchy" tak, że robią się jak na pizzy- ciepłe i "ciągliwe".

dodane na fotoforum:

mimozka

mimozka 2019-05-01

Smakowicie wygląda , narobiłaś mi apetytu !

ssstu6

ssstu6 2019-05-02

...he,he,he też bym "polubił" ; ))

astra40

astra40 2019-05-02

Nigdy nie jadłam, ale z pewnością też bym polubiła, bo wygląda znakomicie:)

dodaj komentarz

kolejne >