Łosoś pieczony ze szparagami

Łosoś pieczony ze szparagami

łosoś przyprawiony mieszaniną miodu, musztardy dijon, pietruszki, czosnku i soku z cytryny plus sól, pieprz i szczypta papryki. Możesz rybkę "pomalować" tym sosem tuż przed pieczeniem i nie piecz tego za długo. Jeśli filet jest "gruby na dwa palce" 25 do 30 minut w średnio nagrzanym piekarniku zupełnie wystarczy. Szparagi są także z piekarnika- przyprawione solą i pieprzem cytrynowym i lekko skropione oliwą przed pieczeniem. Szparagi pieką się dłużej niż łosoś, więc wstaw je wcześniej.

dodane na fotoforum:

astra40

astra40 2019-08-05

Wspaniałe jedzonko;)))

ssstu6

ssstu6 2019-08-06

..uwielbiam,tak "łośka" jak i szparagi !!!! : ))

ewci1

ewci1 2019-08-07

Super jedzonko ,fajnie przyprawiony losos:)

anad60

anad60 2019-08-09

Pyszne jedzenie.....nie oparła bym się takiemu *;*

dodaj komentarz

kolejne >