... łódzkiej Manufakturze, na tę pogodę miejsce chyba w sam raz, a żeby było wiadomo ile kasy zabrać, w linku macie cennik, można też od razu dokonać rezerwacji, aby dla wszystkich starczyło miejsca
https://www.anatewka.pl/dobre-jedzenie-lodz.htm
dodane na fotoforum:
jokato 2011-07-27
dużo miejsc wolnych widzę:)
reni1 2011-07-27
Polędwica po żydowsku z masłem czosnkowym i na deser Śliwka suszona zatopiona w śliwowicy :)))Pycha..
malgos1 2011-07-27
chętnie bym tam posiedziała , ma swój klimat ...)
troll50 2011-07-27
ale skrzypka brak:)
jurekw 2011-07-28
Przejrzałem kartę dań... cymes mamo i tato;) Wszystko koszerne! W tym miejscu mógłbym Dorotko napisać wiele zdań na temat klienteli żydowskich restauracji... na temat społeczności żydowskiej również... i to w normalnym tonie, bez żadnej uszczypliwości bo nie jestem antysemitą ale znam też żydowskie powiedzenie: "Aby długo i szczęśliwie żyć, oddychaj przez nos i miej zamknięte usta". Zastosuję się do tego powiedzenia;)
Zdjecie mi się podoba.
Pozdrawiam serdecznie:)
pantoja 2011-07-28
Potrawy ogólnie znane, nazwy tylko po to by przyciągnąć gości. Sznycel wiedeński musi być z cielęciny, tak jak np. strogonow z polędwicy. Widziałam fajną nazwę "cycek nadziany" a to zwykła pierś kurczaka z farszem. Gęsi pipek autentycznie żydowska potrawa. Gęsia szyja (sama skóra) nadziewana tartymi ziemniakami z przyprawami...Czego się nie robi dla oczyszczenia klienta z kasy:)) Ceny nie do przełknięcia:))