Coś dla amatorów dosyć pikantnej kuchni.Na 3 porcje:30dkg piersi z kurczaka,jedna cebula, 200 ml śmietanki, 1 szklanka bulionu z kostki rosołowej 1/2 małego korzenia imbiru, 1 łyżeczka curry, 1 ząbek czosnku, szczypta chili, oliwa z oliwek, ketchup.Pokroić drobno cebulę i czosnek, zetrzeć imbir na tarce o dużych oczkach i wszystko smażyć na rozgrzanej oliwie. Kiedy sklaruje się cebula, dodać curry i jeszcze smażyć 2min.Piersi z kurczaka kroimy na niewielkie paski i obtaczamy w mące, następnie dodajemy do cebuli i smażymy do zarumienienia,. następnie wlewamy szklankę bulionu i dusimy chwile, potem dodajemy śmietankę oraz 2łyżki ketchupu. Dodajemy do smaku sól. Gotujemy do zagęszczenia sosu. Podajemy z ryżem
dodane na fotoforum: