Spaghetti po florencku

Spaghetti po florencku

250 g zielonego groszku (świeżego lub mrożonego,)
10-15 dkg- cienko pokrojonego boczku podwędzanego
2 ząbki czosnku 30 dkg spaghetti, 2 listki szałwii-opcjonalnie
10 dkg sera pleśniowego ja daje gorgonzola, 10dkg serka mascarpone
50g zrumienionych orzeszki pinii: Rozgrzać patelnię lub płaski rondel, wlać oliwę i drobno pokrojony czosnek. Dodać pokrojony boczek i mieszając smażyć aż się zarumieni, a tłuszcz z boczku się stopi. Dodać groszek, dolać tyle wody, aby przykryć groszek. Gotować bez przykrycia aż płyn w połowie wyparuje.Następnie dodać sery wymieszać, gdyby sos był zbyt rzadkie gotować do zagęszczenia. Makaron ugotować al dent wymieszać z sosem posypać orzeszkami piniowymi. Smacznego

dodane na fotoforum:

uszata

uszata 2012-05-11

ale to pięknie wygląda...

kot54

kot54 2012-05-12

Smaczne danie....*;*

asik78

asik78 2012-05-12

Ostatnio robiłam podobne spaghetti tylko bez groszku.
Ale to wygląda również bardzo apatycznie.

ewci1

ewci1 2012-05-12

Ciekawe danie ,cos innego:))

ewakb

ewakb 2012-05-13

pięknie [podane .milutkiej niedzieli.

oliwkaa

oliwkaa 2012-05-14

Piekny ten groszek

danka1

danka1 2012-05-14

oryginalnie podane

laura5

laura5 2012-05-19

Witajcie przyjaciele garnuszkowe:)Wpadłam tylko życzyć Radosnego Dnia...i milutkiego slonecznego weekendu!!!Buzka

aguta11

aguta11 2012-05-22

super wyglada...

dodaj komentarz

kolejne >