2 szkl śmietanki 30 %
szkl cukru
marmolada pomarańczowa
cynamon
żelatyna 4 łyżeczki
pół szkl wody
2 szkl maślanki
1 szkl śmietanki zagotować z cukrem dodać pół szkl marmolady pomarańczowej i cynamon. Wlać rozpuszczoną w pół szkl wody żelatynę.
Ostudzić (uważać żeby nie ściągnęło się) ubić na sztywno drugą szklankę śmietanki dodać do reszty razem z maślanką delikatnie wymieszać.
Przelać do salaterek lub kieliszków.
Ściąga od 3-4 godz do 12 godz.
Udekorować.
Można oczywiście zastąpić marmoladę prawdziwym pomarańczkiem, ale u mnie zabrakło :(
magdabo 2011-02-11
Świetny pomysł na deserek , to ja pomarańczem zastąpię ...
Pozdrawiam serdecznie !