Pannacotta pomarańczowo-cynamonowa

Pannacotta pomarańczowo-cynamonowa

2 szkl śmietanki 30 %
szkl cukru
marmolada pomarańczowa
cynamon
żelatyna 4 łyżeczki
pół szkl wody
2 szkl maślanki

1 szkl śmietanki zagotować z cukrem dodać pół szkl marmolady pomarańczowej i cynamon. Wlać rozpuszczoną w pół szkl wody żelatynę.
Ostudzić (uważać żeby nie ściągnęło się) ubić na sztywno drugą szklankę śmietanki dodać do reszty razem z maślanką delikatnie wymieszać.
Przelać do salaterek lub kieliszków.
Ściąga od 3-4 godz do 12 godz.
Udekorować.
Można oczywiście zastąpić marmoladę prawdziwym pomarańczkiem, ale u mnie zabrakło :(

magdabo

magdabo 2011-02-11

Świetny pomysł na deserek , to ja pomarańczem zastąpię ...
Pozdrawiam serdecznie !

stasia8

stasia8 2011-02-12

Smaczny deserek....

dodaj komentarz

kolejne >