kandyzowana skórka pomarańczowa

kandyzowana skórka pomarańczowa

sezon na pomarańcze,aż szkoda żeby się skórki zmarnowały,więc do słoika marsz:D

skórki obrane z 4 pomarańczy
2 szklanki cukru
3 szklanki wody

skórki moczyć w wodzie kilka godzin-najlepiej całą noc, zmieniając często wodę,usunąć białą skórkę,posiekać w kostkę lub paseczki.wodę zagotować z cukrem,wrzucić skórki i gotować do wyparowania większości płynu ok 2h a potem do słoiczka i do ostudzony do lodówki-niech czeka aż będzie potrzebny:D

dodane na fotoforum:

gabi99

gabi99 2010-01-17

Daj przepisik na ta skórkę,moze zrobie

stasia8

stasia8 2010-01-17

Jest przydatna....w ten sam sposób robię skórkę z cytryny....

anetah5

anetah5 2010-01-17

super sprawa te skórki ja też chcę przepis!!bardzo lubię do serniczka..

dodaj komentarz

kolejne >