Tym którzy często smażą drobne rybki podpowiem co robic aby nie tracic czasu na ich przygotowanie ( solenie, obtaczanie w mące każdej z osobna ) wszystkie ryby zalewam zimną wodą dodaję 2 garście soli i tak stoją sobie 2 godzinki , potem odsączam (można na sicie ) do odsączonych ryb w misce sypię mąkę krupczatkę ( przy krupczatce tłuszcz nie przypala się tak szybko) wstrząsam parę razy michą i już mam wszystkie gotowe do kładzenia na tłuszcz.
dodane na fotoforum:
mlord 2013-09-23
A kiedy będziesz smażyć?
solo11 2013-09-23
....mądra jesteś i pochwalam sposób, ja zawsze obtaczam w krupczatce, serdecznie pozdrawiam i miłego dnia... SMACZNEGO!
wigater 2013-09-23
A to ci sposób: REWELACJA!
Od dziś - tak właśnie będę robić!
Dzięki!!!!!!!
;-)))))))))
rob7ert 2013-11-04
co gospodyni to gospodyni, pozdrawiam:), a człowiek sam się uczy:)))))))))