Kuchcę ...

Kuchcę ...

Tym którzy często smażą drobne rybki podpowiem co robic aby nie tracic czasu na ich przygotowanie ( solenie, obtaczanie w mące każdej z osobna ) wszystkie ryby zalewam zimną wodą dodaję 2 garście soli i tak stoją sobie 2 godzinki , potem odsączam (można na sicie ) do odsączonych ryb w misce sypię mąkę krupczatkę ( przy krupczatce tłuszcz nie przypala się tak szybko) wstrząsam parę razy michą i już mam wszystkie gotowe do kładzenia na tłuszcz.

dodane na fotoforum:

mlord

mlord 2013-09-23

A kiedy będziesz smażyć?

elle54

elle54 2013-09-23

mlord kiedy jestem tutaj , znaczy już po smażeniu ;)

solo11

solo11 2013-09-23

....mądra jesteś i pochwalam sposób, ja zawsze obtaczam w krupczatce, serdecznie pozdrawiam i miłego dnia... SMACZNEGO!

wigater

wigater 2013-09-23

A to ci sposób: REWELACJA!
Od dziś - tak właśnie będę robić!
Dzięki!!!!!!!
;-)))))))))

styna48

styna48 2013-09-23

Wspaniały sposób, duże ułatwienie ...Wyglądają apetycznie..

rob7ert

rob7ert 2013-11-04

co gospodyni to gospodyni, pozdrawiam:), a człowiek sam się uczy:)))))))))

haczyk

haczyk 2013-12-03

Dziękuję za podpowiedź...
Pozdrawiam.

anad60

anad60 2014-08-27

moja szwagierka z Mazur tak też robi...hi hi...

dodaj komentarz

kolejne >