Grzybów nie było to poszłam w kukurydzę...

Grzybów nie było to poszłam w kukurydzę...

solo11

solo11 2016-07-31

Świetna czuprynka, miło pozdrawiam!

zuza99

zuza99 2016-07-31

Hahaha i fajnie ,a co...........

styna48

styna48 2016-07-31

I wspaniale , pięknie było , nie trzeba się schylać ...

burek

burek 2016-08-01

Czupurek z niej! :)))

irena62

irena62 2016-08-04

:) pozdrawiam serdecznie ..bardzo lubię kukurydzę ....

solo11

solo11 2016-08-09

Pozdrawiam! Odp. Sam rybki 3 szt wciągnął.

busia4

busia4 2016-08-10

super

solo11

solo11 2016-08-20

Koniecznie wybierz się na grzybki, pozdrawiam serdecznie!

jokam

jokam 2016-08-21

re: też o tym myślałam... bo przecież latem powinno się, właśnie przy pomocy soli, uzupełniać wypocone mikroelementy... jednak stara japońska szkoła mówi wyraźnie:
"Ilość użytej soli w stosunku do nasion powinna wahać się w przedziale: 1:8 do 1:16. Zależy to od pory roku, pogody, temperatury, ale także od naszego wieku, konstytucji i kondycji psychofizycznej oraz codziennej aktywności.
Na przykład: latem, gdy przeważają wysokie temperatury (pierwiastek jang), dajemy mniej soli, która jako produkt spożywczy jest również jang.
Jesienią i zimą natomiast zwiększamy ilość soli, ponieważ te pory roku mają przewagę pierwiastka jin (zimno). Zatem więc, sporządzamy gomasio latem w stosunku 1:12, a nawet 1:16, a zimą 1:8, maksymalnie 1:10. "

Uśmiechy na niedzielkę ślę :)))

dodaj komentarz

kolejne >