Tort bezowy czekoladowo- kokosowy

Tort bezowy czekoladowo- kokosowy

5 białek
250g cukru
150g wiórków kokosowych
150g czekolady deserowej
2 łyżeczki soku z cytryny
cukier waniliowy
2 śmietanfixy
500ml śmietany kremówki


Zrumienić wiórki kokosowe na złoty kolor, czekoladę posiekać.
Ubić białka z szczyptą soli i sokiem z cytryny na bardzo sztywną pianę powoli dodając cukier.
Delikatnie wmieszać zrumienione, wystudzone wiórki i posiekaną czekoladę do ubitych białek.
Piec 40 min. w 150C potem zwiększyć temperaturę do 175C i piec jeszcze 15 min do zrumienienia.
Śmietanę ubić ze śmietanfixem i cukrem waniliowym i położyć na wystudzonym spodzie.
Przybrać malinami i listkami melisy, posypać cukrem pudrem. PYCHA!

dodane na fotoforum:

gandvik

gandvik 2009-06-13

OJJJ SUUPER TORCIK POZDRAWIAMY CIĘ :)

dodaj komentarz

kolejne >