1/2kg maki, 1 saszetka ( 7g ) suchych drozdzy.
1 lyzeczka soli,2 lyzki oliwy.
1,5szkl,wody temp.pokojowej.
Zagniesc ciasto,kiedy bedzie zwarte formujemy kule i odstawiamy na 30 min.Po tym czasie dzielimy ciasto na trzy porcje z kazdej robimy kule i odstawiamy na 15 min. Wychodza 3 duze cienkie pizzy.
Sos: do pizzy zawsze uzywam pomidory w kartoniku dodaje :lyzka oliwy,sol, pieprz,oregano.
Farsz robimy wedlug swojego gustu i smaku
.Pizze wkladam do piekarnika na najwyzsza polke nagrzanego do 240°C i pieke 15 min ,czasem 20 min az ladnie zarumieni sie .Pizza wychodzi pieknie wypieczona i chrupiaca jak w pizerii
jagoda8 2017-03-06
Bardzo dziękuje za przepis:)))mam nadzieję że będzie pyszna:)wygląda wspaniale.
pozdrawiam serdecznie.
stachs7 2017-03-06
Też bym zjadła....
lucilla 2017-03-13
ja też tak robię, i też mi się udaje - super