Szarlotka kokosowa sypana

Szarlotka kokosowa sypana

Ciasto: 2 szkl. mąki, 1 szkl wiórków kokosowych, 4 żółtka, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 szkl cukru, 200g margaryny. Wszystkie składniki rozkruszamy palcami. Ciasto musi być sypkie. 3/4 ciasta wykładamy na blasze wyłożoną papierem do pieczenia.
Na ciasto wykladamy zesmażone i wystudzone jabłka (zesmazamy 2kg jabłek z sokiem z cytryny ).
Na jabłka kładziemy pianę (ubijamy z 1/2 szkl cukru 4 białka i na koniec wsypujemy 1 kisiel cytynowy. Mieszamy.)
Na wierz wysypujemy resztę ciasta i wkladamy do nagrzanego pierkanika do 180 stopni C pieczemy 40-45min

niusia1

niusia1 2018-03-03

bardzo smacznie wygląda;pozdrawiam milutko!

babcia1

babcia1 2018-03-03

no mniam!!

astra40

astra40 2018-03-03

uwielbiam:)

isia2

isia2 2018-03-04

ulubione ciasto mojego meża, ja wolę sernik lub drożdżowe

moon7

moon7 2018-03-04

Nigdy nie robilam szarlotki sypanej,a tyle dobrego o niej slyszalam;-)
Twoja wygląda swietnie!

annetka

annetka 2018-03-05

Zrobiłam, jest świetna!
Pozdrawiam :)

azzza9

azzza9 2018-03-18

MUSZĘ KONIECZNIE SKORZYSTAĆ Z PRZEPISU.

annetka

annetka 2018-03-31

Nie mogę tego nie napisać ...
Ta szarlotka tak bardzo wszystkim zasmakowała, że już upiekłam na świąteczny stół :)
Jeszcze raz Wesołych Świąt !

dodaj komentarz

kolejne >