Pizza ze szpinakiem

Pizza ze szpinakiem

ciasto robie zawsze z tego przepisu , Od pewnego czasu robie ciasto dzien przed , wkladam do lodowki ( przez nocne lezakowanie smak jest zarabisty ) nastepnie wyciagam na okolo godzine aby sie ocieplilo i dzialam.
Dzis zuzylam 1/3 ciasta reszta lezakuje w lodowce
1/2kg maki, 1 saszetka (7g)suchych drozdzy.
1 lyzeczka soli,2 lyzki oliwy.
1,5szkl,wody temp.pokojowej.
Zagniesc ciasto,kiedy bedzie zwarte formujemy kule i odstawiamy na 30 min.Po tym czasie dzielimy ciasto na trzy porcje z kazdej robimy kule i odstawiamy na 15 min. Wychodza 3 duze cienkie pizzy
Szpinak mrozony podsmazam na masle daje czosnek przecisniety przez praske ,sol , pieprz, wykladam na ciasto i pieke na najwyzszej temp do zarumienienia okolo 8 -10 min .Ciasto mozna posmarowac sosem czosnkowym na to szpinak ,

anad60

anad60 2020-11-16

O rany ale ona pysznie wygląda....mniam *;*
Pozdrawiam :)

adam24l

adam24l 2020-11-16

Smacznego.
Miłego poniedziałku.

astra40

astra40 2020-11-16

Wspaniałe jedzonko!

babcia1

babcia1 2020-11-16

Dzięki za przepis a jak długo może leżakować to ciasto

maria10

maria10 2020-11-16

.... już dawno nie robiłam pizzy chyba skuszę się i wreszcie zrobię aby odmienić sobie to jedzonko.... pozdrawiam gorąco:)))))

jokam

jokam 2020-11-17

Ale fajne jedzonko....!!

adam24l

adam24l 2020-11-17

Miłego wtorku i środy.

adam24l

adam24l 2020-11-20

Miłego weekendu.

lucilla

lucilla 2020-11-23

To najprostsze ciasto na świecie, wszystko zależy od dodatków")

isia2

isia2 2020-12-08

fajna kształt

dodaj komentarz

kolejne >