kalarapka faszerowana serem camembert,marchewką ,oraz ziolami pietruszką i lubczykiem....
Przepis jest na 4 kalarepki:
1duza marchew
150ml kwasnej smietanki
125 gr sera Camembert
1 duze jajko
100ml smietanki kremowki lub mleka
sol ,pieprz ,pol peczka natki pietrszki, 2 lyzki drobno posiekanego lubczyka, w zastepstwie mozna dodac magi do samku...
Kalarepki i marchew cienko obrac i ugotowac w osolonej wodzie 15-20 min,po tym czasie wystudzic i wydrazyc srodki kalarepek,zostawic rand grubosci ok 1 cm ,lub w miare uznania...
wnetrze kalarepek i mrchew drobno pokroic,camembert drobno pokroic i rozdrobnic widelcem ...wszystkie skladniki razem wymieszac i przyprawic,kalrepki delikatnie posolic od wewnatrz i napelnic farszem,reszte farszu wylozyc do wysmarowanego tluszczem naczynia zaroodpornego,poukladac kalarepki i zapiekac w nagrzanym piekarniku w ok 180 stopni przez ok 20 -25 minut...przykryweczki kalarepkowe ,pieke w krotszym czasie obok kalarepek,przykrywam dopiero po wyjeciu z piekarnika....
maxmen 2012-06-19
Hahaha... już się nie mogłem doczekać opisu... :)))
Kalarepka w takim wydaniu... genialna sprawa...pyszności...:)
maxmen 2012-06-19
re.
Zapaprzmy...hahaha... jest jeszcze sporo...:)))
maxmen 2012-06-19
Zapraszam*...
oliwkaa 2012-06-19
Zapewne pychotka ...
smacznego !
danka1 2012-06-19
świetne danie - smacznego
listek 2012-06-19
Życzę słońca, radości i uśmiechu na wszystkie dni.
cicha43 2012-06-19
no no narobiłaś Ewuniu apetytu :)pozdrawiam
magdabo 2012-06-19
Świetny pomysł na pyszne danie ...)
reni2 2012-06-20
Coś wspaniałego...:))
re.no trochę to niesprawiedliwe..u mnie upały na przemian z burzami):