Faszerowana miesem mielonym drobiowym i wolowym z pistacjami ,czosnkiem i majerankiem....upieczona w piekarniku,przed pieczeniem wydrazyc i pogotowac w osolonej wodzie,5-7 minut...
Dynia Hokkaido jest bardzo delikatna z lekko orzechowym samkiem i nie trzeba jej obierac....Jako dodatek czerwone wino polwytrawne polecam..
dodane na fotoforum:
skubik 2013-09-23
Ewo, coraz bardziej mnie zadziwiasz. Nie spotkałam się jeszcze z taki sposobem na dynię. Ja niestety bym nie spróbowała, bo nie jem mięsa w żadnej postaci, ale dla mięsożerców musi to być niezły kąsek:)
frykasy 2013-09-24
Ewuniu, swietny pomysl i piekne wykonanie zreszta jak zawsze w Twoim wydaniu...pozdrawiam Cie serdecznie:)))
akrek1 2013-09-25
Rewelacja...nie jadłam.....wesołego dnia
zabik 2013-09-25
SUPERRR;)
oliwkaa 2013-09-27
rewelacja !!!
magdabo 2013-09-30
Wygląda znakomicie ... brawko !