chrustos_favorkos...:-)
oczywiście, że jest (było) ich znacznie więcej...:-)
robione z tego przepisu https://ewawachowicz.pl/przepisy,61.html ...i jak już wcześniej mówiłam, zamiast 4 całych jajek daję gęstą śmietanę w ilości odpowiadającej mniej więcej ilości jajek...ilość samych żółtek pozostaje czyli 8...
zamiast spirytusu doskonale sprawdza się ocet...
faworki rewelacyjne...kruche i obłędne w smaku :-)
eleonor 2018-02-01
Ilość jaj obłędna (jeszcze przy niedawno obłędnych cenach). Ja robię wg babcinego przepisu i nawet nie mam ochoty próbować innego:
50 dkg mąki, 5 dkg margaryny, śmietany ile trzeba, 6 żółtek, spirytus, puder z wanilią do posypania, tłuszcz do smażenia
styna48 2018-02-01
Ojej jak dawno nie jadłam a ze składników wynika, że tak dobrych na pewno nie jadłam.