W Chlebowej Chacie poznaje się proces powstawania chleba,
jak mówią gospodarze chaty „od ziarenka do bochenka”.
Wszystkie przepisy są tradycyjne i dopuszczają tylko
naturalne składniki. Samemu można wymłócić zboże,
zmielić ziarno na mąkę na żarnach i poznać pracę rolnika,
wsiadając na powojenny traktor. Sami też przygotujemy
pyszne podpłomyki, które zjemy razem ze swojskimi
dodatkami miejscowej produkcji, ubijemy masło,
oddzielimy śmietanę od mleka, by mógł powstać
ser i maślanka.
- wg. Wikipedii
https://www.youtube.com/watch?v=D5LhVRWoNVg
halka 2019-09-07
Cudowne miejsce...można tu nie tylko poczuć klimat przeszłości ale przekonać się jak on smakuje.
mery50 2019-09-07
Wspaniale Ewuniu ze pokazujesz nam wnętrze tej chaty.
Możemy zobaczyć proces powstawania chleba
i " poczuć " ten wspaniały zapach pieczonego chleba.
Można wiele ciekawych rzeczy zobaczyć i samemu
wykonać niektóre prace. Super!
Przyjemnego wieczoru życzę Ewuniu!
myszka2 2019-09-07
Ciekawy proces powstawania chleba i bardzo pyszny jest i podpłomyki:)
Chatka chlebowa piękna! :)
Pozdrawiam serdecznie Ewuniu! :)
Życzę dobrej nocy
spider6 2019-09-08
Życzę wszystkiego, co najpiękniejsze, może
podarować Ci los.. Pozdrawiam
cieplutko i życzę samych i radosnych chwil na calutką Niedziele..;)
globt 2019-09-08
Efekt ciężkiej pracy wspaniały , ten zapach zapach zakwasu to bijące ciepło od pieca Pamiętam Wspaniały obraz .
aniva 2019-09-08
Dobrze, że pomyślano o takiej ciekawej formie
zdobywania wiedzy o wypieku chleba.
alola11 2019-09-08
Jak człowiek musi się napracować żeby powstał tak pyszny chlebuś....Ewuniu ciekawe miejsca odwiedzasz i nam pokazujesz....dobrego tygodnia....
jaa94 2019-09-08
Wow, to miejsce jest super. Na pewno można się
tutaj dowiedzieć niemalże wszystkiego o pieczeniu
chleba :)
Na niedzielę dużo radości życzę, pozdrawiam miło :)
wigor12 2019-09-08
Wszystko to piękne, ale na wymarciu. Z nowoczesną technologią wypieków chleba już się zaprzyjaźniliśmy. Ludzi coraz więcej i chleba potrzeba więcej niż wtedy, gdy każdy we własnej chacie potrafił się zaopatrzyć w pieczywo. Ale miejsce godne odwiedzenia.
maria10 2019-09-09
.... znane mi klimaty i wspaniały zapach świeżego chleba - bezcenny... gorąco pozdrawiam Ewuniu:)))))
spider6 2019-09-09
Witam!!!
Życzę dnia z ☼ i dobrym humorkiem..
...bo u mnie zimno i zapewne deszczowo będzie.;)
mery50 2019-09-09
Dzień dobry Ewuniu!
U nas zimno i deszczowo.
Życzę miłego i słonecznego nowego tygodnia!
fantazi 2019-09-10
Warto ten proces poznać, a na końcu pysznego, świeżego chlebka skosztować :)
Miłego i pogodnego wtorku życzę :)
awangar 2019-09-12
Zapachniało swojskim bochenkiem, który piekła moja babcia...ech to były świetne czasy....lubię wracać do nich pamięcią.