W. - 6,47 ; Z - 16,51
Człowiek nie mądrzeje na starość, ale staje się ostrożny.
Ernest Hemingway
Surówka z kapusty:
średnia główka kapusty białej
3 marchewki
2-3 cebule
poszatkować.
Zalewa:
sok z 1 cytryny (dużej)
1/4 szkl. wody
1 szkl. oleju
3/4 szkl. cukru
1 łyżka soli
zagotować i gorącą zalewą zalać kapustę z dodatkami, dokładnie wymieszać i przełożyć do słoika, wstawić do lodówki.
W zasadzie następnego dnia jest już dobra do spożycia. Może być przechowana w lodówce przez kilka dni.
(U mnie długo się nie przechowuje)
Pstrąg z pieprzem cytrynowym i panierką z mąki kukurydzianej.
Ziemniaki, cebula, por, marchewka, pietruszka (pokrojone w słupki)duszone na masełku z niewielką ilością wody. Lane kluski na rosole.
lusia74 2017-02-18
Uwielbiam surówki-pozdrawiam Tereniu
smacznego
anna9 2017-02-19
Apetyczne foto:) dziękuję za przepis,uwielbiam surówki.....:)
(komentarze wyłączone)