aromatyzowane skórką pomarańczową...
3kg brzoskwiń, 1kg śliwek, 2 szklanki cukru, sok z 2 cytryn, skórka z całej pomarańczy usmażona w syropie. Brzoskwinie sparzyć i obrać skórkę, pokroić na mniejsze kawałki, ze śliwek usunąć pestki całość potraktować blenderem, dosypać cukier, sok z cytryn i drobno posiekaną skórkę z pomarańczy, Smażyć ok 1godz do uzyskania odpowiedniej gęstości. Powidła są pyszne i bardzo aromatyczne.
dodane na fotoforum:
astra40 2015-10-13
Takich powideł jeszcze nie robiłam. Osobno śliwkowe i osobno brzoskwiniowe:) Ale na pewno pyszne!
ewci1 2015-10-19
Jeszcze takich nie jadlam ,wyobrazam sobie ,ze musza byc bardzo smaczne...tak na sniadanko chlebek z takimi powidlami i do tego kawa z mlekiem...mmm pycha:)
(komentarze wyłączone)