Powidła brzoskwiniowo-śliwkowe

Powidła brzoskwiniowo-śliwkowe

aromatyzowane skórką pomarańczową...
3kg brzoskwiń, 1kg śliwek, 2 szklanki cukru, sok z 2 cytryn, skórka z całej pomarańczy usmażona w syropie. Brzoskwinie sparzyć i obrać skórkę, pokroić na mniejsze kawałki, ze śliwek usunąć pestki całość potraktować blenderem, dosypać cukier, sok z cytryn i drobno posiekaną skórkę z pomarańczy, Smażyć ok 1godz do uzyskania odpowiedniej gęstości. Powidła są pyszne i bardzo aromatyczne.

dodane na fotoforum:

astra40

astra40 2015-10-13

Takich powideł jeszcze nie robiłam. Osobno śliwkowe i osobno brzoskwiniowe:) Ale na pewno pyszne!

anad60

anad60 2015-10-14

ciekawy przepis....ja zrobiłam z czekoladą
i kakao śliwkowe....

ewci1

ewci1 2015-10-19

Jeszcze takich nie jadlam ,wyobrazam sobie ,ze musza byc bardzo smaczne...tak na sniadanko chlebek z takimi powidlami i do tego kawa z mlekiem...mmm pycha:)

(komentarze wyłączone)