Niezbyt ladnie wyszlo ale przepis podam:
makaron cannelloni ok 15 rurek
ser żółty 250 gram
słoik sosu bolognese 500 ml
mięso mielone wieprzowe 500 gram
jajko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
ząbek czosnku
czerstwa bułka 1 sztuka
sól
gałka muszkatołowa
pieprz
magi
curry
oregano
masło do wysmarowania naczynia żaroodpornego
woda do namoczenia bułki
Mieso mielone polaczyc z jajkiem , odsisnieta z wody bulka , przyprawami , cebula pokrojona w kostke , czosnkiem pokrojonym drobno .
Powstala masa napelnic rurki makaronu.
Rurki ulozyc jedna przy drugiej w wysamrowanym maslem naczyniu zaroodpornym , wlozyc do piekarnika nagrzanego do 200 stopni , po ok 40 minutach zapiekania posypac startym zoltym serem , dopiec okolo 10 minut
Wersja bez przyzdobien poniewaz jutro razem ze mna wyjezdza do Bydgoszczy na urlop :))
wracam za okolo 5 dni , w tym czasie nie bedzie mnie raczej na garnku:)))
Potrawa wedle zyczenia i z dedykacja dla mojej kochanej z ktora bardzo milo spedze ten czas:))
Wszystkim zycze pieknej pogody oraz milego wypoczynku , pozdrawiam goraco
aklah 2010-04-29
ważny jest smak
przez żołądek do serca
danka1 2010-04-30
Wracasz do gotowania ?
czagr 2010-04-30
Pawełku nie wygląd się liczy a smak a na pewno było pyszne!!! Pozdrawiam i super pogody życzę :))
prelud 2010-04-30
Myślę, że smakowało bez względu na wygląd... smacznego:))
Wspaniałego weekendu życzę i pozdrawiam ciepło:)