Pierwszy raz ją robię :-) Przepis się sprawdził i wyszła.
Składniki:
2 jajka
20 dag sera żółtego (cały w kostce, nie może być w plasterkach, ja użyłem sera Gouda)
majonez
musztarda
czosnek (1 duży ząbek)
Ser żółty zetrzeć do salaterki na gruboziarnistej tarce, jajka ugotować na twardo i też zetrzeć na tarce.
Dodać około 4-5 łyżek stołowych majonezu oraz 1 małą łyżeczkę musztardy sarepskiej. Jeden większy ząbek czosnku zmiażdżyć (lub bardzo cienko pokroić) i dodać do całości.
Wszystko starannie wymieszać. Gotowe! :-) Można jeść od razu po wykonaniu, ale najlepiej, jak sałatkę wstawimy do lodówki na 1-2 godziny, żeby składniki się dobrze "przegryzły".
Ps. Dotyczy porcji dla dwóch osób na 1-2 dni. Produkt przechowywać w lodówce, trwałość do około 7 dni.
dodane na fotoforum: