Chleb domowy

Chleb domowy

Chleb domowego wypieku na kozim mleku... Poza tym, że jest smaczniejszy, z lepszej mąki i zdrowszy niż ten kupny w sklepie, to podczas pieczenia spowija mój dom w smakowitym aromacie - uwielbiam ten aromat pieczonego chleba :)

dodane na fotoforum:

marikaa

marikaa 2008-07-30

ślicznie wygląda i aż poczułam zapach

luna19

luna19 2008-07-31

smakowicie wygłąda....zapachnialo

indianka

indianka 2008-08-01

Ależ proszę się częstować... :)))))) Może by tak pachnącego kromala ze świeżym twarożkiem kozim??? :))))))

t1234

t1234 2008-08-06

super wyglada:)) ja poprosze o przepis:))...pozdrawiam

indianka

indianka 2008-08-06

Przepis prosty: pół kg mieszanki pszenno-żytniej dobrej jakości, 330ml mleka koziego, szczypta drożdży. Czasami dodaję kminek lub inne przyprawy czy zioła dla urozmaicenia smaku. Dodatek mleka daje to, że chleb miękko daje się kroić. Piekę w specjalnym automacie do wyrabiania ciasta i pieczenia chleba. Nie mam ani pieca chlebowego, ani czasu by bawić się w chleby ręcznie wyrabiane na zakwasie, więc taki wypiek chleba jest w moim przypadku optymalnym rozwiązaniem, bo do sklepu mam daleko... :)

together

together 2008-08-31

smakowicie:)

niema

niema 2009-02-25

no to wyglada pysznie kurcze ;))

dodaj komentarz

kolejne >