Organizatorka kursu producentów sera i serowar Bolesław Racis, Wiżajny
udch95 2009-02-22
A kto się uczył?
indianka 2009-02-23
Indianka szlifowała swoje umiejętności ;) Było w sumie 9 gospodyń i 3 gospodarzy z Mazur. Warsztaty serowarskie prowadziła znana podlaska znakomita serowarka i kucharka - Maria Micielica. To było moje drugie szkolenie tego typu. Utrwaliłam i uzupełniłam sobie wiadomości sprzed roku. Pierwszego dnia warsztatów ćwiczyliśmy wyrób jogurtu, drugiego dnia wyrób sera twarogowego podpuszczkowego, trzeciego dnia wyrób sera podpuszczkowego dojrzewającego. Był też wyjazd studyjny do serowara Bolesława Racisa, który dodatkowo wędzi swoje sery. To był bardzo udany kurs.
udch95 2009-02-23
Jak będę na Mazurach to chyba wpadnę po te rarytasy:)))