Wyjazd nie wypalił...
zrobiłam więc naprędce sałatkę z tuńczyka, potem upiekłam ciacho, zrobiłam też polędwiczki na jutrzejszy obiad.
Jak zwykle pół soboty spędziłam w kuchni, ale ja to lubię :))
Składniki:
1/2 kg ugotowanej, pokrojonej na części zielonej fasolki szparagowej
3-4 korniszony pokrojone na spore kawałki
puszka tuńczyka w sosie własnym
1 czerwona cebula pokrojona w piórka
kilka pomidorków koktajlowych pokrojonych na kawałki
4 jajka na twardo pokrojone na sześć części
Składniki ułożyć w salaterce, zalać sosem vinaigrette+nieco octu winnego+ cukier+pieprz
Można zamiast sosu vinaigrette dać sos sałatkowy ziołowy+ ocet winny+cukier+pieprz.
Smacznego!
brego 2011-04-30
...ja zrobiłam wczoraj obiad na dwa dni...i to z kolei ja lubię ;)))...miłego weekendowania :)))
lila25 2011-04-30
dziekuje za przepis i zycze slonecznej niedzieli :)
terala 2011-05-15
...serwujesz same smakolyki...... salatka wyglada bardzo smacznie... :)))