Po ostatnim pieczeniu ciast w zostało mi sporo białek. Znalazłam świetny przepis na WŻ. Przeraziła mnie liczba białek użyta do tego sernika. Miałam obiekcje, bo ciasto po upieczeniu wydawało mi się dość luźne.
Nakroiłam to ciacho jeszcze ciepłe...błąd, bo musiałam uważać, żeby nie połamać kratki z kruchego ciasta.
Natomiast smak...to co zjadłam określiłabym mianem...
"Niebo w gębie". Mniam, mniam!
Delikatny, pyszny i kuszący podniebienie sernik. Polecam:
https://www.wielkiezarcie.com/recipe21639.html
Życzę wszystkim odwiedzającym moją galerię: dobrej niedzieli, słońca i odpoczynku :)))
dodane na fotoforum:
ewita68 2011-07-10
Pychota, ale te 16-18 białek też by mnie przeraziło, pozdrawiam w tą brzydką i deszczowo- burzową niedzielę :))
alaw52 2011-07-10
Nie odkładaj uśmiechu,
bo zbyt cennym jest darem.
To co cieszy i bawi,jest radości wymiarem.
Niech i w Tobie dziś gości,niech swym blaskiem urzeka,
niech dla Ciebie ten dzień, płynie jak SZCZĘŚCIA rzeka.
__________ (¯`:´¯)⋰⋰⋰⋰⋰⋰
_______ (¯ `•.|/.•´¯)
______ (¯ `•.(۞).•´¯)POZDRAWIAM
_______ (_.•´/|`•.)MIŁEGO
POPOŁUDNIA ŻYCZĘ
violinka 2011-07-10
wspaniały już czuję smak mniammmmmmmmmmmm pozdrawiam serdecznie
mania45 2011-07-10
Piekłam podobne ale zamiast sera....jogutr naturlny i śmietana 18% (400ml) a zamiast mąki zimniaczanej -budyń śmietankowy.
I wyszedł sernik bez sera.
Miłego :)
kot54 2011-07-11
Wygląda tak jak smakuje....cała Twoja Galeria to NIEBO W GĘBIE....
kris13 2011-07-14
Ha...bo sernik po upieczeniu trzeba schować i przypomnieć sobie dopiero za 24 godz.