W żaroodpornym naczyniu wysmarować dno ketchupem( ja daję łagodny PUDLISZKI), na to posypać zioła prowansalskie, potem układać warstwami:
-surowa cukinia w plastry, posypana czerwonym Delicatem
-ugotowane tortellini (1 paczka 25 dag wystarcza), ja daję serowe
-pokrojone w kostkę pomidory bez skóry (4-5 szt), bądź puszka krojonych pomidorów.
-warstwa keczupu + zioła prowansalskie
-plasterki cukini+ czerwony Delikat
-brokuły lekko zblanszowane( ja podgotowuję ok.3 min w osolonej wodzie), pocięte na różyczki
zapiekać ok.20min pod przykryciem( pod folią aluminiową). Potem odkryć zapiekankę, posypać startym żółtym serem i zapiekać jeszcze z 15-20 min.
Ilość cukinii( ze 3 młode sztuki wystarczają), sera, przypraw wg uznania.
dodane na fotoforum:
funiak 2014-11-05
dziekuje za przepis .....dzisiaj zadzialam w kuchni....:)))fotografie u Ciebie tez swietne:)))