-smacznego!
1,5 kg karkówki/pokroić na duże kawałki/
zapeklować dzień wcześniej(ja pekluję solą peklową firmy GALEO +pieprz ziołowy+pieprz czarny mielony+majeranek+wiórki z 3 dużych ząków czosnku-nie dodaję żadnej papryki ani innych przypraw!
nazajutrz:zrobić szaszłyczki/ja nadziewam 4 kawałki mięsa a między tym plastry cebuli /nic więcej nie dodaję/- patyki do szaszłyków przecinam na połowę,szaszłyki opiekam na patelni na oleju,wkładam do olbrzymiej brytfanny,zalewam rozpuszczonymi 2 kostkami bulionu drobiowego
dusić pod przykryciem w piekarniku około 1,5 godz w temp.150 st.Celsjusza
dodane na fotoforum:
danka55 2010-12-21
Gdy opłatek bielusieńki
weżmiesz w swoje dłonie,
wspomnij w wieczór uroczysty
chociaż chwilę o mnie
Chociaż jestem dziś od Ciebie
kilometrów wiele,
tym opłatkiem w myślach
też się z Tobą dzielę
Najserdeczniejsze życzenia
z okazji zbliżających się
Świąt Bożego Narodzenia
zasyła Danka